Velayet'e bağlı kalırsak düşmanlar hiçbir halt edemez

Cu, 24/08/2018 - 12:28

Tahran Cuma Namazı hutpelerinde konuşan Ayetullah Muhammed Ali Muvahhıdi Kirmani, ülkedeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Welayet News - Tahran Cuma Namazı hutpelerinde konuşan Ayetullah Muhammed Ali Muvahhıdi Kirmani, “Halkımız ile yetkililerimiz Velayet’e bağlı kalarlarsa düşmanlar ve yabancılar hiçbir halt edemez; Velayet’e bağlı kalmak ise Müslümanların kefili olan kişinin emirlerine uyma anlamına gelir” ifadelerinde bulundu.

Ayetullah Muvahhıdi sözlerini şöyle sürdürdü: Devrim Liderimiz birkaç gün önce ABD’nin bize saldıramayacağını bildirmişti; zira Liderimiz Amerikalılardan korkan taraflara onların bizimle yüz yüze gelemeyeceğini ve böylelikle herhangi bir savaşın ortaya çıkmayacağını anlatmak isityordu.

Geçici Cuma Namazı Hatibi ilaveten, “ABD’nin bölgede harcadığı faydfasız paralardan dolayı sinirlenen Trump, bölgedeki ülkeleri bu yönde kullanmak istiyor. İran’a yapacakları saldırının ağır bedelini iyi farkeden ABD bize saldırmaya cesaret edemez. Çünkü Suriye ile Lüban’ada konuşlanan binlerce askeri güç, güçlü füzeleriyle Tel Aviv ile Hayfa’yı yerle bir eder” diye konuştu.

Ayetullah Muvahhıdi Kirmani konuşmalarının bir diğer kısmında ise şöyle dedi: Liderimizin de belirttiğine göre, ABD ile İsrail tarafından yapılacak her çeşit aptallığın maliyeti epey ağır olacak. Tabii ki onlar etkisiz hale getirmeyi planladıkları füzelerin önleyici gücü dolayısıyla gayet kaygılılar. Birkaç önce resmi şekilde açığa çıkartılan ”Kosar” isimli İran yapımı savaş uçağını görmeyecek kadar da kör değiller.

 



Yeni yorum ekle