İmam Hamanei İbrahim Reisi ve Arkadaşlarının Cenaze Namazını Kıldırdı

Çar, 22/05/2024 - 10:03

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, helikopter kazasında şehit olan Cumhurbaşkanı Şehit Reisi ve diğer üst düzey yetkililerin cenaze namazını kıldırdı.

Welayet News  - İran'ın Kuzey Batı'sında sınıra yakın bölgede yaşanan helikopter kazasında Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi'nin yanı sıra dışişleri bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan, Doğu Azerbaycan ili Valisi Malik Rahmeti, Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Seyyid Muhammed Ali Alı Haşim, Cumhurbaşkanı koruma komutanı General Seyyid Mehdi Musevi, ve uçuş mürettebatı olarak Pilot Albay Seyyid Tahir Mustafevi, Pilot Albay Muhsin Deryanuş ve Yarbay Behruz Kadimi de şehit düşmüştü.

Tebriz şehrinde başlayan cenaze töreninin ardından Kum'da da görkemli bir veda töreni düzenlendi. Bugün ise başkent Tahran'da sabah saatlerinden itibaren veda töreni başladı. 

Bu törene İranlı devlet adamları ve askeri yetkililerin yanı sıra HAMAS başkanı ve üst düzey yetkilileri, Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter yardımcısı, İslami Direniş yetkilileri ve 40'dan fazla yabancı heyet katıldı.



Yeni yorum ekle