Hamas’tan UCM’ye: Cellat İle Kurbanı Eşit Tutma Çabalarını Kınıyoruz

Çar, 22/05/2024 - 07:27

UCM Başsavcısı Kerim Han’ın, İsrailli yöneticiler ile HAMAS hareketinden yetkililer hakkında “yakalama kararı” başvurusunda bulunduğunun duyurulmasından kısa bir süre sonra HAMAS hareketi yazılı açıklama yaptı.

Welayet News  - Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) başsavcısının İsrailli yöneticiler ile HAMAS’lı yetkililer hakkında “yakalama kararı” başvurusunda bulunmasının ardından HAMAS’tan açıklama geldi. Filistin direniş liderleri hakkında çıkarılan tutuklama emirlerinin hukuki bir temele dayanmadığı belirtilen açıklamada, UCM başsavcısı da “cellat ile kurbanı eşit tutması” çabasından dolayı şiddetle kınandı. HAMAS ayrıca, UCM başsavcısından, İsrail’deki savaş suçlusu yöneticilerin tümü hakkında tutuklama kararı çıkarması talebinde bulundu.

Filistin direniş liderleri hakkında çıkarılan tutuklama emirlerinin hukuki temele dayanmadığı belirtilen açıklamada HAMAS, “cellat ile kurbanı eşit tutması” çabasından dolayı UCM başsavcısını şiddetle kınadı. HAMAS, UCM’nin direniş liderlerine karşı verdiği her türlü emrin, “Filistin halkına ve işgal altındaki tüm dünya halklarına, işgale karşı direnme hakkını veren uluslararası sözleşmelere aykırı” olduğu kanaatini paylaştı.

Tags: 


Yeni yorum ekle