Ensarullah, Hint Okyanusu’ndaki operasyonlarını yoğunlaştırdı

Cu, 19/04/2024 - 21:41

Lübnan merkezli el-Ahbar gazetesinin askeri kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Yemen Deniz Kuvvetleri, Hint Okyanusu’nun kalbindeki Sokotra Adası çevresindeki stratejik bölgeleri ateş kontrolüne aldı.

Welayet News  - Kaynaklar, bu genişlemenin Yemen Hava Kuvvetleri’nin özellikle insansız hava araçları ve balistik deniz füzeleri alanındaki kabiliyetlerinin gelişmesinin bir sonucu olduğunu belirtti.

Kaynaklar, Sanaa’nın geçtiğimiz 14 Şubat’ta operasyonlarını Hint Okyanusu’na taşımasından bu yana Yemen güçlerinin Hint Okyanusu’nda, İsrail ticaret gemilerine yönelik 3 saldırı dışında, ilan edilmemiş bir dizi saldırı gerçekleştirdiğini kaydetti.

İngiliz Ticari Operasyonlar Kurumu, Sanaa güçlerinin Hint Okyanusu’nda gerçekleştirdiği ve en sonuncusu dün şafak vakti olan birden fazla saldırı operasyonunu görmezden gelse de Ensarullah’a yakın kaynaklar el-Ahbar’a operasyonların arttığını bildirdi.

Bu gelişmelerle ilgili olarak İngiliz askeri uzman Howard Weldon dün Amerikan CNN kanalına yaptığı açıklamada, Hint Okyanusu’ndan kötü haberlerin geldiğine işaret ederek, “Husiler orada yine bir şeyler yaptı” ifadelerini kullandı.

Sahada ise son iki gün içinde Amerikan ve İngiliz uçakları Hudeyde vilayetindeki kıyı bölgelerine ve Saada vilayetindeki bölgelere bir dizi saldırı düzenledi. Bu saldırılar, Sanaa Deniz Kuvvetleri ile ABD Donanması arasında Kızıldeniz’in güneyinde meydana gelen sınırlı bir deniz çatışmasının ardından gerçekleşti.

ABD Merkez Komutanlığı’na göre, ABD kuvvetleri önceki gün Yemen kuvvetleri tarafından fırlatılan iki insansız hava aracıyla çatıştı.

Öte yandan Ensarullah Hareketi lideri Abdulmelik el-Husi dün yaptığı haftalık konuşmada, güçlerinin geçtiğimiz günlerde Kızıldeniz, Aden Körfezi ve Hint Okyanusu’nda 36 deniz füzesi ve insansız hava aracı kullanarak 14 askeri operasyon gerçekleştirdiğini açıkladı.

Yemen Deniz Kuvvetleri’nin İsrail, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’ye ait sekiz ticari gemiyi hedef aldığına dikkat çeken el-Husi, yakın zamanda bir dizi Avrupa askeri deniz aracının Kızıldeniz ve Aden Körfezi’nden çekilmesinde Yemen askeri saldırılarının etkisinin olduğunu belirtti.

YDH

Tags: 


Yeni yorum ekle