Onların Düşmanlığı İran'a Değil, İslam Cumhuriyeti'ne

Per, 18/04/2024 - 21:40

Siz hiç Türkiye’de Şah düşmanlığı yapıldığını duydunuz mu? Ama molla düşmanlığı, İmam düşmanlığı, Humeyni düşmanlığı var.

Welayet News  - Siz hiç Türkiye’de Şah düşmanlığı yapıldığını duydunuz mu? Ama molla düşmanlığı, İmam düşmanlığı, Humeyni düşmanlığı var. Şah döneminde Üniversite öğrencisi idim. O dönemin canlı tanıklarındanım. Şah saraylarında lüks ve safahat içinde yaşarken İran halkının nasıl bir sefalet içinde yaşadığını İran’a giden şoför akraba ve yakınlarımdan dinlemiştim. Emel Sayın’ın İran’da Şah için verdiği özel konserde farsça söylediği şarkılar hala kulaklarımdadır. “Gole Sangam (taştan bir gülüm)”

Türkiye’de ekseriyet, İran’ın ne ırkını ne mezhebini bilirdi. Ne zaman ki İslam inkılabı oldu İslam’a doğrudan saldıramayanlar Şii’lik bahanesi ile İslam cumhuriyetine saldırdılar. Türkiye’de İslam’la mücadeleye “irtica ile mücadele” kılıfı uydurdukları gibi…

Ülkemizde İslam Cumhuriyetine ilk savaş ilan edenler FETÖ’cülerdi.15 Temmuzu başarmış olsalardı muhtemelen Amerika adına İran’la Türkiye’yi savaştıracaklardı.

Bu gün onların halefleri kaldıkları yerden düşmanlığa devam ediyorlar. Zaman gazetesinin yerine geçen gazeteleri ‘İran animasyon cumhuriyeti’ manşetleri atarak İsrail’den fazla İsrailcilik yapıyor. Yazarları çoğunlukla eski zaman gazetesi yazarları olup kimi geçmişte: “Okulları kapatın, dershaneleri değil!” kimi, “Fethullah Gülen Hocamız neden taşlanıyor?” kimi de “Efendi hazretleri bile ona hoca efendi deyin buyurmuş, siz kim oluyorsunuz da onu eleştiriyorsunuz” ve sair diyenlerden oluşmaktadır.

Kendi aralarındaki ihtilafları yüzyıl savaşları, birinci ve ikinci dünya savaşlarının acı tecrübeleri ile sonlandıran Haçlılar, İslam dünyasının hâkimiyetini ellerine geçirdiler. Bu hâkimiyetlerini sürdürmenin en kolay ve masrafsız yolu tarihten gelen kardeş kavgalarını ırk ve mezhep farklılıkları üzerinden canlı tutmak, en azından birlik ve beraberliklerini önlemekti.  

Müslümanlar birlik olacaklar ise ancak Batı hegemonyası altında, onların belirlediği amaç ve ilkeler doğrultusunda, batıya daha iyi hizmet için birlik sağlayabilirlerdi. Nitekim Müslümanlar arasında ilk kısmi birlik ve beraberliği Rusya’yı güneyden kuşatma amaçlı olarak CENTO ile oluşturdular. Bu günlerde öfke ve nefretle İran İslam Cumhuriyeti düşmanlığı yapanların O günlerde İran hakkında neler dediklerini biliyor muyuz? Diğer adı Bağdat Paktı olan bu oluşum NATO’nun devamı mahiyetinde idi. Nitekim daha sonra CENTO’ya İngiltere de dâhil olmuştu.  

İngiltere’nin dâhil olduğu bu yapı, şimdilerde İran düşmanlığı yapanların selefleri tarafından açıkça “İslam birliği-Ümmet birliği” olarak övgülere mazhar oldu. Mesela Necip Fazıl Kısakürek Şahın Türkiye ziyaretini “şehinşah” başlıklı yazıyla övüyordu. 

Bu günlerde NATO Müslümanları CENTO üyesi İran’ı yere göğe sığdırmazken İsrail’e saldıran NATO ve Amerika’ya meydan okuyan İslam Cumhuriyetine saldırıyor, kin ve nefret kusuyorlar.

Yakın tarihimizde bir kez daha Amerika’nın öncülüğünde Cidde merkezli bir ordu kurup adına “İslam Ordusu” demişlerdi. Zaman gazetesinin selefi iki gazete bunu gururla manşetlerine taşımışlardı. (*) Arap NATO’su adıyla 32 ülkeden oluşan birlik TRUMP’ün öncülüğü emir ve talimatları ile oluşmuştu. Bu ordu ve topluluğun özelliği Direniş cephesini dışlaması ve bu cepheye karşı kurulmuş olması idi.

İran aynı İran ise, bu dostluk ve düşmanlığın sebebi nedir? Neden Şahın İran’ına dost, İmamın İran’ına düşmanlık ediliyor. İran Şahı Amerika’yı temsil ediyor, imam ise İslam’ı. Bu her şeyi açıklamıyor mu? Çok açık değil mi? Peygamber efendimizi kurmuş olduğu Medine İslam devletinin yöneticisi ve halifeleri aynı zaman da Cuma İmamı idiler. Başka bir ifade ile Molla yani donanımlı birer Âlim idiler.

İslam Cumhuriyetini Molla rejimi diye aşağılayanlar aslında İslam’ı aşağılamıyorlar mı?

Şah Sünni de İmam Şii mi idi? (islamianaliz)

__________________________________

(*) -  İslam Ordusu İttifakı toplanıyor | Ortadoğu Haberleri (yenisafak.com)

         https://www.yeniakit.com.tr/haber/islam-ordusunu-turkiye-kurdu-168577.html

Not: Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi için aşağıdaki makalelerin okunmasını tavsiye ederim.

Amerika, İran'a Asla Saldırmazmış! - İslami Analiz (islamianaliz.com)

Mücahit Gültekin: Peki bu hep mi böyleydi? Biz hep mi İran'a düşmandık? - İslami Analiz (islamianaliz.com)



Yeni yorum ekle