Ammar Hekim: İran, Siyonist rejimin güvenlik duvarını kırarak gücünü kanıtladı

Per, 18/04/2024 - 09:05

Irak Milli Hikmet Hareketi lideri, Siyonist rejimin İran'ın Şam Büyükelçiliği'nin konsolosluk bölümüne düzenlediği saldırıya İran'ın karşılık vererek ülkenin gücünü kanıtladığını söyledi.

Welayet News  - Irak Milli Hikmet Hareketi lideri Seyid Ammar Hekim dün Süleymaniye Uluslararası Forumu toplantısında konuştu.

İran'ın tepkisinin amacının gerilimi tırmandırmak ve çatışmanın kapsamını genişletmek değil, tepki hakkını kanıtlayıp kullanmak olduğunu belirten Ammar Hekim, "İran'ın Siyonist rejimin saldırısına verdiği tepki, birçok ülkenin işbirliğine rağmen İran'ın Siyonist rejimin güvenlik duvarını aşma gücünü kanıtlayan özel bir değişkendir." dedi.

Irak'ın Filistin milletine yardım ve Filistin ile dayanışma konusunda öncü bir konuma sahip olduğunu söyleyen Hekim, "Resmi hükümet ve siyasi duruş, Irak topraklarının askeri operasyonlar için kullanılmasına karşı çıkıyor ve uluslararası toplumdan Gazze Şeridi'ndeki savaşı durdurmasını ve Güvenlik Konseyi'nin savaşı durdurma ve yardım ithal etme yönündeki kararını uygulamasını talep ediyoruz." İfadelerini kullandı.

Hekim, yabancı güçlerin, özellikle de ABD'nın bu ülkeden çekilmesinin gerekliliğine de değinerek, şunları söyledi:

"Uluslararası koalisyonun misyonu, uluslararası taraflarla diyalog ve anlayışla sonlanmalıdır."



Yeni yorum ekle