İşgalci İsrail Rejimi Refah’a Kara Operasyonu Planlarını Erteledi

Sa, 16/04/2024 - 08:58

Amerikan CNN televizyonunun Siyonist İsrailli iki kaynağına dayandırdığı haberine göre İsrail, İran’ın saldırısına yanıt vermeyi değerlendirirken Refah’a yönelik kara operasyonu başlatma planlarını erteledi.

Welayet News  - Haberde, “İşgalci Siyonist İsrail, bu hafta Refah’a kara saldırısı yönünde adımlar atmayı planlamıştı, ancak İran’ın saldırısına yanıtını değerlendirirken bu planları askıya aldı” ifadelerine yer verildi.

Daha önce İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun, İşgalci İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine yönelik operasyonun başlangıç tarihinin kararlaştırıldığını söylediği açıklanmıştı.

‘Netanyahu, orduya İran'a saldırı hedefi belirleme talimatı verdi’

Diğer yandan Washington Post gazetesi, görüşmelere yakın bir kaynağa atıfla Siyonist İsrail Başbakanı Netanyahu’nun İşgalci İsrail ordusuna (IDF), İran’ın saldırısına karşılık olarak İran içinde ‘sinyal gönderecek’ ancak can kaybına yol açmayacak hedeflere yönelik seçenekler sunması talimatını verdiğini yazdı.

Siyonist İsrail’in ayrıca İran’ın saldırısına uluslararası müttefiklerini kızdırmayacak ve Tahran’a karşı ittifak kurma imkanından yoksun kalmayacak şekilde karşılık vermeyi tartıştığına da dikkat çekilen yazıda, kaynağın sözleri şöyle aktarıldı:

“Müttefiklerimiz aşırı tepki göstermemizi istemiyor ve biz de müttefiklerimizle birlikte çalışmak istiyoruz, özellikle de onlarla elde ettiğimiz başarıdan sonra. Kayıplara yol açmamıza gerek yok, ancak karşılık vermek önemli, zira bu bize zarar vermek isteyenlere bir mesaj gönderiyor olacak.”



Yeni yorum ekle