The Guardian: “İsrail'in Yolu Tükeniyor"

Sa, 09/04/2024 - 13:43

The Guardian'da yazan bir köşe yazarı, İsrail rejiminin kınanacak operasyonlarının birçok kişi tarafından öngörüldüğü ancak destekçileri tarafından göz ardı edildiğini yazdı.

Welayet News  - Nesrine Malik, Siyonist İsrail rejiminin son dönemdeki eylemlerinin onu demokratik normları hiçe sayan ve uluslararası düzene meydan okuyan bir haydut devlet olarak konumlandırdığının altını çizdi.

Siyonist rejimin, Gazze'de "ölüm bölgeleri" oluşturulması ve hedefleri tespit etmek için yapay zeka sistemlerinin kullanılması da dahil olmak üzere davranışları, onun savaşa karşı şövalye ve tetikten memnun yaklaşımı hakkında endişeleri artırdı.

İşgalci İsrail'in bu eylemler ise insani krize yol açtı.

Yabancı yardım çalışanlarının hassas füzelerle öldürülmesi, geleneksel olarak destekleyici seslerde bile eylem çağrılarına yol açtı.

Olay, silah boykotu taleplerine, rejime silah ihracatına karşı yasal işlem yapılmasına ve siyasi partilerdeki yüksek profilli isimlerin tavrında değişikliğe yol açtı.

Çatışmanın süresi ve yoğunluğunun yanı sıra dehşetin yaygınlaşması, küresel siyasi aktörlerin konumlarını ve taleplerini yeniden değerlendirmesine yol açtı.

Uluslararası liderlerin sivillerin zararına, insani acılara ve yardım çalışanlarının güvenliğine yönelik spesifik adımlar atılması yönündeki çağrıları, resmi politikada bir değişime işaret ediyor.

Üslup ve politika taleplerindeki bu değişiklik, kamuoyunun ve protestocuların endişelerinin giderek artan bir uyumunu yansıtıyor ve potansiyel olarak insani krizlere ve Gazze'de devam eden çatışmaya yaklaşımda memnuniyet verici bir değişiklik getiriyor.

Gazze'de altı aylık dönüm noktası geldi ve onunla birlikte gözle görülür bir değişim yaşandı. Gazze saldırısının ilk günlerinden bu yana ateşkesi destekleyen halkın büyük bir kısmı için bir felaketin yaşanacağı her zaman açıktı/milligazete



Yeni yorum ekle