İsraillilerden Türkiye'de 18 yeni şirket

Sa, 09/04/2024 - 08:07

Terör rejimi İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı tarihten itibaren geçen beş ay içerisinde, İsrailli iş insanlarının Türkiye'de 18 yeni şirket kurduğu ortaya çıktı.

Welayet News  - Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail'in altıncı ayını geride bırakan saldırıları, uluslararası alanda yoğun tepkilere yol açmaya devam ediyor. İsrail ordusunun 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı, son verilere göre 33 bin 175'e yükseldi.

Türkiye'nin İsrail’le ticareti devam ediyor

Türkiye, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı sert tepkilerini sürdürürken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise İsrail'i soykırım yapmakla suçluyor. Ancak, Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkilerini sürdürmesi kamuoyunda tartışma yaratıyor.

Ters kelepçeli bir şekilde gözaltına alınmışlardı

Geçtiğimiz günlerde, İsrail'in saldırılarına karşı tepki göstermek amacıyla protesto gösterilerinde bulunan onlarca kişi, darbedilerek ters kelepçeli bir şekilde gözaltına alınmıştı. Bu olayın ardından, Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkilerini sonlandırması gerektiği yönünde çağrılar yapılırken, son beş ayda ilişkilerin güçlendirildiği dikkat çekiyor.

İsrailliler 5 ayda Türkiye’de 18 şirket kurdu

Kısa Dalga'da yer alan habere göre; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine göre, İsrail sermayeli şirketlerin Türkiye'ye gelip şirket kurmaya devam ettiği ortaya çıktı. Saldırıların başladığı Ekim 2023'ten bu yana toplam 18 İsrail sermayeli şirket Türkiye'de kuruluş gerçekleştirdi. Bu şirketler arasında 3 anonim ve 15 limited şirket bulunuyor.

Toplamda 505 şirket var

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın verilerine göre ise Türkiye'de faaliyet gösteren toplam İsrail sermayeli şirket sayısı 505. Bu şirketlerin bir kısmı Türk ortaklarla birlikte iş yaparken, doğrudan yatırımların tutarı ise 431 milyon doları buluyor.

Türkiye'de İsrail sermayeli şirketlerin sayısının artması, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı kamuoyunun duyarlılığını ve tepkilerini tartışmaya açarken, ticari ilişkilerin geleceği konusunda da soru işaretleri oluşturuyor.

Söz konusu tablo:



(Karar)



Yeni yorum ekle