The Wall Street Journal: Dünya, İsrail için tersine döndü

Pt, 08/04/2024 - 22:19

The Wall Street Journal, 7 Ekim 2023 için “İsrail için her şeyi değiştiren tarih” yorumunu yaptı.

Welayet News  - The Wall Street Journal gazetesinde yer alan “İsrail için her şey 6 ayda değişti” başlıklı bir yazıda, İsrail rejiminin içinde bulunduğu durumla ilgili dikkat çekici yorumlara yer verildi.

Yazıda, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği katliamların ve bu katliamlara ilişkin görüntülerin yayılmasının ardından İsrail’e yönelik küresel sempatinin azaldığına dikkat çekildi.

Bu tarihle birlikte İsrail’in uluslararası alanda her zamankinden daha izole hele geldiğini belirten haberde, İsrail rejiminin bir numaralı müttefiki ABD’nin bile artık Tel Aviv “karşısında” olduğunu vurguladı.

Ayrıca, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana yaşadığı etkenler arasında, şu anda belirsizlik içinde olan ve merakla beklenen normalleşme anlaşmalarının da yer aldığı belirtildi.

Bunun yanı sıra, 7 Ekim’de İsrail’in askeri gücüne ve güvenliğine duyulan güvenin altüst olduğu belirtilerek, “İsrail için dünya tersine döndü” yorumu yapıldı.

Haberin başka bir kısmında İsrailli tarihçi Benny Morris’in yorumlarına yer verilerek, kuruluşundan bu yana ilk kez İsrail'in varlığı konusunda şüphelerin ortaya çıktığı belirtildi.

Ayrıca, İsrail’in çatışma bölgelerindeki esirleri geri getirmek veya Hamas'ı ortadan kaldırmak gibi askeri hedeflerinin hiçbirine ulaşamadığı da vurgulandı.(YDH)



Yeni yorum ekle