Libya Başmüftüsü'nden Gazze Fetvası

Çar, 03/04/2024 - 15:00

Libya Başmüftüsü Sadık el Giryani, Gazze'ye destek olunmasıyla ilgili yeni bir fetva yayınladı. Şeyh Sadık, insanları toplu ve bireysel olarak abluka altındaki bölgeye hücum etmeye çağırdı.

Welayet News  - Libya Başmüftüsü Şeyh Sadık el Giryani, Gazze'ye komşu ülkelerin halklarından kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nin sınırlarından içeri girerek kardeşlerine yardım etmelerini talep eden bir fetva yayınladı.

Başmüftü Giryani, "Kardeşlerini savunmak, kardeşlerinin fiziksel sağlığını savunmak, Müslümanları savunmak, Müslümanların kutsallığını savunmak, kardeşlerinin annelerini ve kadınlarını savunmak her bir ferdin görevidir." dedi.

Şeyh Sadık, insanları toplu ve bireysel olarak bu geçişlerin etrafında toplanmaya ve halkını desteklemek için abluka altındaki bölgeye hücum etmeye çağırdı. Başmüftü, "kardeşleri düşmanlarının elinde bu şekilde acı çekerken boş durmanın caiz olmadığını" vurguladı.

Başmüftü fetvasında Gazze ve Batı Şeria'daki geçiş noktalarındaki güvenlik görevlilerinin nöbet tutmalarının ve insanların sınırı geçmesini engellemesinin caiz olmadığının altını çizdi: "Ürdün ve Mısır'da polis ya da güvenlik güçlerinde çalışan herkesin Siyonistleri korumak için nöbet tutması haramdır."

Şeyh, Gazze sınırında nöbet tutanları "Siyonist güçlerin bir parçası" ve "Müslüman kardeşlerinin öldürülmesine iştirak eden kişiler" olarak nitelendirdi ve devletleri tarafından emredilse bile bu hizmeti yerine getirmelerinin ya da bu tür eylemlerde bulunmalarının caiz olmadığını söyledi. Libya Başmüftüsü Giryani, "Bu tür eylemler onları cehennem ateşine götürecektir ve asla caiz değildir." Dedi/haber7



Yeni yorum ekle