Çin, İran Büyükelçiliğine Yapılan Saldırıyı Kınadı

Çar, 03/04/2024 - 09:40

Çin, Suriye'nin başkenti Şam'daki İran diplomatik misyonuna yapılan saldırıyı kınadığını açıkladı.

Welayet News  - Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, saldırının Orta Doğu'da süregelen kargaşa içinde gerilimi yükselteceği uyarısında bulundu.

Diplomatik kurumların güvenliğine yönelik ihlallerin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Sözcü Wang, "Çin, Suriye'deki İran Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyı kınıyor" dedi.

Wang, Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Bu eylem Ortadoğu'da devam eden kargaşa içinde gerilimin yükselmesine yol açabilir" ifadesini kullandı.

Öte yandan, Lübnan ve Mısır Dışişleri Bakanlığı da İsrail'in İran’ın Suriye’deki konsolosluk binasına yapılan saldırıyı kınadı.

Lübnan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Diplomatik merkezlere ve misyonlara yönelik saldırının uluslararası hukukunun açık ihlalini ve İsrail'in Viyana Sözleşmelerine uymadığını gösteriyor.

İsrail'in İran’ın Suriye’deki konsolosluk binasına yapılan saldırıyı şiddetle kınayan Mısır Dışişleri Bakanlığı ise Suriye ile dayanışma içinde olduğunu belirtti.

İran Devrim Muhafızları Ordusundan dün yapılan açıklamada, İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına İsrail tarafından düzenlenen füze saldırısında Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi ile Tuğgeneral Muhammed Hadi Hac Rahimi dahil 7 yetkilinin şehit olduğu duyurulmuştu.

Tags: 


Yeni yorum ekle