İsrail basını: "Erdoğan ilişkileri tekrar düzeltmek istiyor"

Sa, 02/04/2024 - 17:50

Tel Aviv'deki Türkiye büyükelçi yardımcısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçimlerden dolayı İsrail rejimini hedef aldığını kapalı kapılar ardında İsrail'le ilişkileri geliştirme niyetinde olduğunu söyledi.

Welayet News  - Jerusalem Post gazetesi, Tel Aviv'deki Türkiye büyükelçiliğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye'deki yerel seçimlerdeki siyasi kaygılar" nedeniyle İsrail'e saldırdığını; Türkiye'nin kapalı kapılar ardında İsrail'le ilişkilerini geliştirmek niyetinde olduğunu söyledi. 

Maariv gazetesine dayandırılan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze savaşı başladığından beri söylem düzeyinde Siyonist rejimini hedef alsa da aslında ile diplomatik ilişkileri geliştirmek istiyor.

Geçtiğimiz hafta, Erdoğan'ın "Netanyahu ve yönetimi, Gazze'de işledikleri insanlık suçlarıyla, bugünün Nazileri gibi isimlerini Hitler, Mussolini ve Stalin'in yanına yazıyorlar," demesinin ardından, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi yardımcısı, Dışişleri Bakanı Yisrael Katz tarafından çağrılmıştı.

Habere göre Türk büyükelçi yardımcısı, İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Jacob Blitstein'a 'Erdoğan'ın İsrail'e karşı sert söyleminin Türkiye'deki yerel seçimlerle ilgili siyasi kaygılarından kaynaklandığını' aktardı.

Büyükelçi yardımcısı, seçimlerden sonra Türkiye'nin İsrail ile ilişkilerini geliştirmeye başlamak istediğini, bunun için de savaşın başında İsrail'e geri çağrılan İsrail Büyükelçisinin geri gönderilmesi ve Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisinin de geri dönmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Erdoğan ve AKP, son seçimlerde CHP ve Yeniden Refah Partisi'nin yüksek oyları karşısında ciddi bir yenilgi almıştı.

Büyük yenilginin ardından İsrail Dışişleri Bakanı Katz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Türkiye'deki yerel seçimlerden Erdoğan'ın adayları için yenilgi çıktı. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nu ve Ankara'da Mansur Yavaş'ı tebrik ediyorum ve Erdoğan'a açık bir mesaj veriyorum: İsrail'e karşı kışkırtmalar artık işe yaramıyor," demişti.

YDH



Yeni yorum ekle