Siyonist Saldırı Sonrası İran ve Suriye Dışişleri Bakanları Görüştü

Pt, 01/04/2024 - 22:25

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat, Siyonist İsrail'in İran İslam Cumhuriyeti'nin Şam'daki büyükelçiliğine düzenlediği saldırı sonrası İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonda görüştü.

Welayet News  - İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada; Suriye Dışişleri Bakanı'nın İranlı mevkidaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde, Siyonist İsrail'in İran İslam Cumhuriyeti'nin Şam'daki büyükelçiliğinin konsolosluk bölümü binasına yönelik saldırısını: "Uluslararası düzenlemelerin, özellikle de Diplomatik İlişkiler Hakkında 1961 Viyana Sözleşmesinin ağır ihlali." şeklinde tanımladı.

Bu görüşmede Suriye Dışişleri Bakanı, Siyonist rejimin canice saldırılarını en güçlü ifadelerle kınadı ve bunun, başta Diplomatik İlişkiler Hakkında 1961 Viyana Sözleşmesi olmak üzere uluslararası düzenlemelerin ağır bir ihlali olduğunu değerlendirdi.

Emir Abdullahiyan, Suriye Dışişleri Bakanı'na İran İslam Cumhuriyeti'nin Şam Büyükelçiliği'ne gitmesi nedeniyle teşekkür ederken şunları söyledi: İsrail rejiminin Gazze'de art arda yaşadığı başarısızlıklar ve Siyonistlerin iddialı hedefine ulaşamaması nedeniyle Netanyahu akli dengesini tamamen kaybetmiş durumda. 



Yeni yorum ekle