İmam Hamanei’den Filistin’e Tam Destek

Per, 28/03/2024 - 07:11

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve beraberindeki heyet ile yaptığı görüşmede, "İran İslam Cumhuriyeti olarak mazlum ve direnen Gazze halkını desteklemekte tereddüt etmeyeceğiz.” dedi.

Welayet News  - İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei, Tahran’ı ziyaret eden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve beraberindeki heyeti kabul etti.

İmam Hamanei görüşmede, Filistin direniş güçlerinin eşsiz direnişini ve Gazze halkını takdir etti ve "Gazze halkının İsrail rejiminin suçlarına ve vahşetine karşı tarihi sabrı, İslam'a saygınlık kazandırmış ve Filistin meselesini dünya gündeminin bir numaralı meselesi haline getirmiştir." dedi.

Gazze'deki soykırımın her vicdan sahibi insanı etkilediğini vurgulayan İmam Hamanei, "İran İslam Cumhuriyeti olarak mazlum ve direnen Gazze halkını desteklemekte tereddüt etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

İslam Devrimi Lideri, uluslararası kamuoyunun, İslam ve Arap dünyasının Gazze halkına olan desteğinin önemli olduğunu belirterek, Filistin direnişinin propaganda ve medya faaliyetlerinin Siyonist rejimin faaliyetlere göre daha etkili olduğunu ve bu alanda hala atılması gereken adımların olduğunu dile getirdi.

İmam Hamanei, ayrıca Siyonist rejimin düzenlediği suikast sonucu şehit olan Hamas'ın üst düzey yöneticisi Salih el-Aruri’yi anarak, “Bu büyük şehit önemli bir şahsiyetti ve çabalarının karşılığı olarak Allah onun sonunu şehadetle ödüllendirdi.” diye konuştu.

İsmail Heniyye de görüşmede, İran'ın Filistin meselesine ve özellikle Gazze halkına olan desteğine teşekkür ederken, son altı ayda Gazze sahasındaki son gelişmeler ve siyasi durumu rapor etti.

Heniyye, "Gazze halkının ve direniş güçlerinin gösterdikleri örnek sabır ve direniş, inançlarının sağlam olmasından kaynaklanmaktadır ve bu durum, Siyonist düşmanın Gazze savaşındaki stratejik hedeflerinden hiçbirini gerçekleştirememesine neden olmuştur." ifadelerini kullandı.

Aksa Tufanı operasyonunun, Siyonist rejimin yenilmez olduğu efsanesini yok ettiğini ve şimdi Siyonist düşmanın altı aydan fazla süredir ağır kayıplar yaşadığını ve binlerce rejim askerinin öldüğünü veya yaralandığını aktaran Heniyye, "Gazze savaşı bir dünya savaşıdır ve ABD hükümeti, Siyonist suçların baş yöneticisi olarak, Siyonist rejimin savaş eylemlerini yönlendirmektedir." dedi.

Ayrıca Heniyye, Gazze'de yaşanan soykırıma rağmen, Gazze halkı ve direniş güçlerinin güçlü bir şekilde ayakta durduğunu ve Siyonist düşmana hedeflerine ulaşma izni vermeyeceklerini vurguladı.

7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonundan sonra ikinci kez Tahran’a gelen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, dün İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile de görüştü.

Bu ziyaret, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) İsrail ile Hamas arasında acil ateşkes talep eden kararı kabul etmesinden bir gün sonra gerçekleşmiş oldu.



Yeni yorum ekle