İngiliz Donanması’nın Yemen çıkmazı

Çar, 27/03/2024 - 09:01

İngiliz Deniz Kuvvetleri, Yemen güçleri tarafından başlatılan saldırılara karşı koymanın zor olduğunu belirterek, Yemenlilerin artık gelişmiş ve ölümcül silahlara sahip olduğunu vurguladı.

Welayet News  - İngiltere Deniz Kuvvetleri, Yemen güçleri tarafından başlatılan saldırılara karşı koymanın zor olduğunu belirterek Yemenlilerin artık gelişmiş ve ölümcül silahlara sahip olduğunu vurguladı.

BBC’nin bir haberine göre, İngiliz Deniz Kuvvetleri, Kızıldeniz’de Yemen’den ses hızının üç katını aşan bir hızla fırlatılan füzelerle karşı karşıya olduklarını belirtti.

BBC muhabiri Jonathan Bell’in İngiliz Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki kaynaklara dayanarak hazırladığı haberde, İngiliz Deniz Kuvvetleri’ndeki bir komutanın “Kızıldeniz’e ilk girdiğimizde esas tehdit insansız hava araçlarıydı, şimdi ise Yemenliler karşı koyması daha zor olan ve daha fazla hasara yol açan füzelere yönelmiş durumdalar” dediği aktarıldı.

Yine haberde, söz konusu İngiliz komutanın şu sözlerine yer verildi: “Kızıldeniz’de operasyon yapmak zor, orada her an hayatın tehlikeye girebilir. Gemi mürettebatı, Yemen'den gelen bombardımanla vurulması ihtimaline karşı yangına dayanıklı yelekler giyiyor ki bu artık düzenli bir olay haline geldi."

BBC, Kızıldeniz’deki İngiliz savaş gemisi HMS Diamond’ın herhangi bir Yemen füzesini vurmadığını, sadece insansız hava araçlarıyla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Son dönemde Yemen tarafından hedef alınan geminin, çok sayıda insansız hava aracının ölümcül saldırısına da maruz kaldığı ifade edilen raporda, geminin elektronik harp direktörünün bunu, çok hızlı bir şekilde tırmanan büyük bir sürü saldırısı olarak tanımladığı aktarıldı.(YDH)



Yeni yorum ekle