İmam Hamanei: Direniş ABD’nin Bölgedeki Tüm Hesaplarını Bozdu

Per, 21/03/2024 - 06:34

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, Nevruz Bayramı münasebetiyle İran halkıyla bir araya geldi.

Welayet News  - İmam Hamanei, halka konuşmasının başında, 1403 Hicri Şemsi yılının “Halkın Katılımıyla üretimde sıçrama” adı altındaki sloganıyla ilgili olarak, “Yılın sloganı genellikle ülkenin temel stratejisinin bir parçası; son birkaç yıldır yılın sloganı ekonomik konulara odaklanmaktadır” dedi.

Ekonomi meselesinin ülkenin temel meselesi olduğunu belirten Ayetullah Hamanei, “Ülke ekonomisi olumlu bir şekil alırsa bu durum insanların dinini ve dünyasını etkileyebilir” ifadesini kullandı.

İmam Hamanei, düşmanın yıllardır ülke ekonomisini dize çökertmeye çalıştığını ancak başaramadığını ifade etti.

İmam Hamanei, “Ülke ekonomisinin gelişmesi için tüm çarkların harekete geçmesi gerekiyor. Başarılı olmak için halkın, gerçek anlamıyla önemli işlere katılımı gerekiyor” diye konuştu.

Konuşmasının diğer bölümünde Gazze'deki olaylara değinen İmam Hamanei, “Gazze'de 30 binden fazla insan katlediliyor, Batı dünyası bunu izliyor, hatta yardım ediyor” dedi.

Batı Asya'daki direniş cephesinin daha da gelişmesi gerektiğini vurgulayan İmam Hamanei, “Direniş, Siyonist suçluların sürekli baskısıyla yüzleşmektir; Direniş yeteneklerini ortaya koydu ve düşmanın tüm hesaplamalarını bozdu” ifadelerinde bulundu.

İmam Hamanei, konuşmasının devamında Filistin direnişine dikkat çekerek, “Direnişin gücü ABD’lilerin bölgedeki yanlış hesaplamalarını bozdu; Siyonist rejim krizden çıkma konusunda bile kriz içinde; Bugün Siyonist rejimin karar alma yetkisi yoktur” dedi.

İmam Hamanei, direniş cephesinin oluşumuna değinerek, “bölgede vicdanı uyanık olan insanların, Siyonistlerin yetmiş yıldır devam eden zulmünü gördüklerinde sessiz kalmamaları doğaldır. Direniş cephesi, Siyonist suçluların Filistin halkına ve Filistin destekçilerine karşı devam eden baskısına karşı çıkmak için oluşmuştur” ifadesini kullandı/mehr



Yeni yorum ekle