Rusya'dan Batı’ya Üçüncü Dünya Savaşı Uyarısı

Pt, 18/03/2024 - 12:28

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO askerlerinin halihazırda Ukrayna'da bulunduğunu ve Rusya'nın savaş alanında hem İngilizce hem de Fransızca konuşulduğunu tespit ettiğini vurguladı.

Welayet News  - Tesnim’in haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, pazartesi günü Batı'yı, Rusya ile ABD öncülüğündeki NATO ittifakı arasında doğrudan bir çatışmanın "Üçüncü Dünya Savaşı" anlamına geleceği konusunda uyardı ancak böyle bir senaryoyu kimsenin istemediğini vurguladı.

Ukrayna savaşı, Moskova'nın Batı ile ilişkilerinde 1962 Küba Füze Krizi'nden bu yana yaşanan en derin krizi tetiklemiş durumda. Putin sık sık nükleer savaş riskleri konusunda uyarılarda bulunuyor ancak Ukrayna'da nükleer silah kullanma ihtiyacı hissetmediğini söylüyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada gelecekte Ukrayna'da kara birliklerinin konuşlandırılmasını göz ardı edemeyeceğini söylemiş, birçok Batılı ülke buna mesafeli yaklaşırken özellikle Doğu Avrupa'daki bazı ülkeler ise desteklerini ifade etmişti.

Reuters tarafından Macron'un açıklamaları ve Rusya ile NATO arasında bir çatışma riski ve olasılığı hakkında sorulan soruya Putin şu yanıtı verdi "Modern dünyada her şey mümkün."

"Bunun tam ölçekli bir Üçüncü Dünya Savaşı'ndan sadece bir adım ötede olacağı herkes için açık. Sanıyorum neredeyse hiç kimse bununla ilgilenmiyor." diyen Putin, Sovyet sonrası Rus tarihinin en büyük seçim zaferinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Putin, NATO askerlerinin halihazırda Ukrayna'da bulunduğunu ve Rusya'nın savaş alanında hem İngilizce hem de Fransızca konuşulduğunu tespit ettiğini de sözlerine ekledi.

"Bunun onlar için iyi bir yanı yok, çünkü onlar orada ve çok fazla sayıda kayıp veriyorlar"

Tags: 


Yeni yorum ekle