Suriye’den ABD, Fransa, İngiltere ve Almanya’ya Kınama

Pt, 18/03/2024 - 07:09

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İngiltere, Fransa ve Almanya hükümetlerinin yayınladığı açıklamayı kınadı.

Welayet News  - Suriye resmi haber ajansı SANA’nın haberine göre, bakanlık tarafından yayınlanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: ‘Son 13 yılda Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa ve Almanya hükümetleri, Suriye’ye karşı tüm savaş araçlarını kullanarak düşmanca yaklaşımlarını sürdürdüler.

Suriye, dört ülkenin hükümetlerinin yaptığı açıklamayı kınıyor ve bunu, kendisine yönelik yıkıcı politikalarının devamı, sürdürdüğü asılsız suçlamaların tekrarı olarak görüyor. Bu, Suriye devletinin imajını çarpıtmayı ve dünyanın dikkatini, başta yaşam ve kalkınma hakkı olmak üzere Suriye halkının haklarına yönelik ağır ihlallerinden uzaklaştırmayı amaçlayan propagandanın teşvik edildiğini doğruluyor.

Dört ülke hükümetlerinin çabalarının Suriyelilerin acılarını sona erdirmeye odaklandığı iddiası, Suriye halkına uygulanan yasa dışı zorlayıcı yaptırımların feci etkilerini örtbas etmeye yönelik siyasi ikiyüzlülük ve ahlaki çöküntüden başka bir şey değildir.

Suriye, ABD’nin ayrılıkçı terörist milislere verdiği desteğin, kuzeydoğu Suriye sakinlerine büyük acılar yaşattığını açık ve güçlü bir şekilde doğrulamaktadır. Onlar,  Suriye’nin ulusal servetinin çalınması, Suriyelileri bu zenginliklerin tadını çıkarmaktan mahrum bıraktı. Suriye topraklarının bir kısmını işgal etmeye devam etmeleri, Suriye egemenliğinin ve Birleşmiş Milletler Şartı’nın açık bir ihlali anlamına geliyor.



Yeni yorum ekle