Ensarullah Lideri: Direnişi ve Filistin'i sadece İran İslam Cumhuriyeti destekledi

Cu, 15/03/2024 - 14:11

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdülmelik Bedreddin Husi yaptığı açıklamada direnişi ve Filistin’i sadece İran İslam Cumhuriyeti’nin desteklediğini söyledi.

Welayet News  - Gazze'de 6 aydan daha az bir sürede 32 bine yakın Filistinlinin şehit olduğu bir durumda Yemen Ensarullah Hareketi Lideri şu açıklamalarda bulundu: ‘Siyonistlerin Gazze Şeridi'nde işlediği suçlar tam anlamıyla soykırımdır.

Siyonistlerin Gazze Şeridi'nde tam anlamıyla soykırım olan suçları 160. gününde de devam ediyor.

Gazze'de çoğu çocuk ve kadın olmak üzere çok sayıda şehit ve yaralı, medeniyet sahibi olduğunu ve insan haklarına sahip olduğunu iddia eden dünya için ve aynı zamanda uluslararası toplum için bir utançtır.

Düşman, Amerika'nın büyük desteğine rağmen Gazze'deki Filistinlilerin iradesini kıramaz. Düşman, Gazze halkının acısını ve açlığını suiistimal etmeye ve bunu bir araç olarak kullanmaya çalışıyor.

Aksa Tufanı operasyonun başlangıcından bu yana 73 gemi ve savaş gemisini hedef aldık, operasyonlarımız tüm gücümüzle devam edecek.

Bu hafta Filistin halkına ve Gazze'ye destek operasyonlarımızda 12 gemiyi hedef aldık.

Allah'ın inayeti ve yardımıyla Siyonist düşmana bağlı gemilerin Hint Okyanusu ve Güney Afrika'dan Ümit Burnu'na kadar geçişini engelliyoruz.

Bu önemli, ileri ve büyük bir adımdır ve Hint Okyanusu ve Güney Afrika'da Ümit Burnu'na doğru operasyonlarımıza başladık.

Siyonist rejime bağlı gemilerin hatta Güney Afrika'ya komşu olan güzergâhta Hint Okyanusu üzerinden işgal altındaki bölgelere geçişlerinin yasaklandığını açıklıyoruz.

Amerika ne yaparsa yapsın Gazze'de Filistin halkına destek olmamızı engelleyemez.’

Gazze Sağlık Bakanlığı şu açıklamalarda bulundu: ‘Siyonist rejimin saldırıları nedeniyle 7 Ekim'den bu yana şu ana kadar 31 bin 341 Filistinli şehit oldu.

Ayrıca kıtlık ve açlık Gazze halkının durumunu daha da zorlaştırırken, Siyonist rejim Filistinlilere yapılan insani yardımları da hedef alıyor.

Ensarullah Lideri şu ifadelerde bulundu: ‘50'den fazla İslam ülkesi arasında sadece İran İslam Cumhuriyeti, Filistin direnişine silah gönderiyor.

Bazı Arap rejimleri Filistin direnişini yalnız bırakmakla kalmadığı gibi direnişi terör listesine almaya da çalışıyorlar.

Müslümanlar ne zaman harekete geçecek ve bir eylemde bulunacak? Onların harekete geçmesi için Gazze'deki durumun daha hangi aşamaya gelmesi gerekiyor? Acaba daha feci sahnelere mi şahit olmalıyız?



Yeni yorum ekle