İmam Hamenei: Direniş Siyonistlerin burunlarını yere sürtecek

Çar, 13/03/2024 - 08:01

İran Devrim Lideri Ayetullah Hamenei, Filistin direnişinin kapasitesinin büyük bir kısmını koruduğunu söyledi.

Welayet News  - İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Ali Hamenei, İran’da bugün başlayan Ramazan ayının ilk günü münasebetiyle yaptığı konuşmada, Filistin’de yaşanan olaylara da değindi.

Ayetullah Hamenei, konuşmasının Gazze savaşıyla ilgili bölümünde şunları söyledi:

“Bugün Gazze’de gerçekleşen şeyler iki taraftan da zirvededir. Cinayet, kötülük, vahşilik ve kan dökücülük açısından zirvededir. Ben daha önce tam donanımlı bir düşmanın her tür silahla hiçbir silahı olmayan bir halka saldırdığını görmedim. Bu halkın silahları var da o silahlar ilkel değil; hayır bu halkın hiçbir silahı yok.

Savunmasız Gazze halkına, hastanelerde, camilerde, sokakta pazarda her türlü silahla saldırıyorlar. Bununla da yetinmiyorlar bu insanları aç ve susuz bırakıyorlar. Bu savunmasız insanları, küçük çocukları, bebekleri açlıktan öldürüyorlar. Ben böyle bir şeye daha önce rastlamadım. Bu, kan dökücülüğün zirvesidir, bu vahşiliğin zirvesidir. Bunlar, o utanç verici medeniyetin sonuçlarıdır. Bunlar batı medeniyetidir. Bunlar artık perde gerisinde değil apaçık ortadadır, herkesin gözleri önündedir. Tüm dünya bunları görüyor.

Meselenin diğer tarafı da zirvededir. Halkın bu eşsiz sabrı, Hamas’ın ve Gazze’deki mevcut Filistin direnişinin gücü. Bir yanda direnişin savaş mücadele gücü, diğer yanda halkın yorulmak bilmez kararlılığı… Elbette düşman hiçbir halt edemedi, direnişe darbe vuramadı. 

Direniş savaşçıları dışarıya mesaj gönderdi. Tabi bu bize de ulaştı: (Diyorlar ki) Bizden yana endişeniz olmasın. Bizim imkan ve kapasitemizin çoğu, mesela yüzde 90’ı saklıdır. 

Bu, çok önemlidir. Bunlar aylardır her türlü silaha karşı, Amerika’nın ve diğerlerinin haince ve zalimce yardımlarına karşı savaşıyor. Filistin direnişi, hala güçlüdür; hala ayaktadır ve Allah’ın lütfu ve yardımıyla Siyonistlerin burnunu yere sürtecektir.

İslam dünyasının mükellefiyetidir, görevidir; herkes her şekilde yardım etmelidir. Onların (Filistin halkının) düşmanlarına her kim tarafından yapılırsa yapılsın yardım etmek kesin olarak haramdır ve bu gerçek bir cinayettir. Maalesef, İslam dünyasında bu mazlum halkın düşmanlarına yardım eden kimseler, güçler ve hükümetler var.”   (YDH)



Yeni yorum ekle