Suriye: Batı'nın İşgalcilerin Suçlarına Verdiği Destek Onların Gerçek Yüzünü Ortaya Çıkardı

Sa, 12/03/2024 - 12:28

Suriye Dışişleri Bakanı, katil Netanyahu'nun dünyadaki tüm kural ve kanunları çiğnediğini vurgulayarak, Batılı liderlerin Netanyahu'nun ve işgalci rejimin suç ve cinayetlerine verdiği desteğin Batılıların gerçek yüzünü ve ikiyüzlülüğünü tüm dünyaya gösterdiğini vurguladı.

Welayet News  - Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat yaptığı konuşmada, Batılı liderlerin Gazze'deki işgalcilerin suç ve cinayetlerine verdiği sınırsız desteğe değinerek şu açıklamalarda bulundu: ‘İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ni yerle bir etti ve 12 binden fazla çocuğu katletti.

Netanyahu ve ona bağlı çetelerin suçlarından daha tehlikeli olan, birçok AB ülkesi başkanının Netanyahu'ya ve onun suç ve cinayetlerine verdiği sınırsız destektir.

Avrupa Birliği liderlerinin geçmişte yaptığı birçok eylem ikiyüzlülük ve yalandan ibarettir ve Avrupa Birliği stratejistlerinin kurallara dayalı bir dünya inşa etme iddialarının tamamen boş ve asılsız olduğunu kanıtlamıştır.

Avrupa Birliği'nin Netanyahu'nun suçlarını savunması ve desteklemesi, onların (batılıların) ayaklarının altındaki halının çekilmesine ve yalanlarının ortaya çıkmasına neden oldu ve onların Siyonizm’in elinde bir oyuncak olduklarını ve milletlerin hak ve davalarının düşmanı olduklarını tüm dünyaya gösterdi.

Katil ve kana susamış Netanyahu, uluslararası kanunlardan, insan hakları kanunlarına ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nden, Birleşmiş Milletler Şartlarına ve çocuk haklarından kadın haklarına ve demokrasi, silahsızlanma ve barışa kadar dünyada ayak altına almadığı hiçbir kanun bırakmadı.’

Suriye Dışişleri Bakanı, birkaç gün önce de Arap Birliği Konseyi'nin Kahire'deki bakanlar toplantısında yaptığı açıklamada işgalcilerin Filistin halkına karşı işlediği suç ve cinayetlere değinerek şu açıklamalarda bulunmuştu: ‘Amerika'nın işgalci Siyonistlere sınırsız desteği ve Güvenlik Konseyi'nin Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik devam eden saldırıları durdurmaya yönelik tüm çabalarının boşa çıkması, Washington'un Gazze'ye yönelik yıkıcı savaşa doğrudan katılımını bir kez daha kanıtlıyor.

Uluslararası toplumun, İsrail'in Gazze Şeridi halkına yönelik acımasız saldırısıyla mücadele şeklini görmek utanç vericidir. Siyonist rejimin Gazze'deki cinayetlerinin kurbanlarının sayısı tasavvur edilenden çok daha fazladır. Uluslararası toplum Gazze halkını bir sayı olarak görmektedir. Ne işgalcilerin saldırı günlerinin sayısı, ne bu menfur suçlarda ölen ve yaralanan Filistinlilerin sayısı, ne de işgalci rejimin Gazze halkını katletmek için kullandığı bombaların sayısı, başta ABD olmak üzere Siyonistleri destekleyen bu ülkelerin vicdanını uyandırmıyor.’



Yeni yorum ekle