Esad: İsrail’in Filistinlilere Karşı Güç Kullanmasının Hiçbir Haklı Gerekçesi Yoktur

Pt, 04/03/2024 - 11:47

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, Rus gazeteci Vladimir Solovyov’a verdiği röportajda “İsrail”in işgalci ve saldırgan olduğunu, kendilerini savundukları için Filistinlileri öldürdüğünü vurguladı.

Welayet News  - Suriye resmi haber ajansı SANA’nın haberine göre, Beşşar Esad şu ifadelerde bulundu: ‘İsrail, işgalci bir rejimdir ve kendilerini savundukları için Filistinlileri öldürmektedir. Olan bitenin özeti budur ve 1930’dan günümüze kadar olanlardan bahsetmeden 7 Ekim’de yaşananları konuşamayız çünkü bu tek bir olaydır.’

Esad röportajında, Batı’daki siyasi sistemin ortak çıkarlar sistemi değil, alım satım sistemi olduğunu kaydederek, diğer ülkelerdeki Batı ablukasının doları zayıflattığını belirtti.

Beşşar Esad, Filistin konusunda ”Filistinli toprağın sahibidir, toprağı işgal edilendir, seksen yıldır öldürülen de odur. Filistin meselesinin bir parçası olduğu için Gazze’yi tek başına konuşamayız” diyerek,  İsrail’in işgalci ve saldırgan olduğunu, Filistinlileri kendilerini savundukları için öldürdüğünü vurguladı.

Esad ayrıca, çocuklarının hayatını korumak için kendilerini savunan Filistin halkının aksine, İsrail’in Filistinlilere karşı güç kullanmasının ne geçmişte ne de şu anda hiçbir haklı gerekçesi olmadığını belirtti ve ”Filistin halkı bir devlet değil, elinde silahla direniş gösteren sivil gruplardır, devletleri ve orduları yoktur, dolayısıyla bu durumda İsrail ve Filistin taraflarını karşılaştırmak mümkün değildir” ifadelerini kullandı.



Yeni yorum ekle