Siyonist İsrail Asker Bulamıyor; Ultra Radikal Yahudiler Askere Alınabilir

Per, 29/02/2024 - 06:25

Siyonist İsrail rejiminde tahrif edilmiş Tevrat okullarında okuyanlar ile ultra radikal Yahudi cemaat üyeleri askere alınmıyordu ve askere gitmeme konusunda Siyonist İsrail rejimine karşı uzun süredir direnç gösteriyor. Siyonist Bakan'dan gelen açıklama İsrail'de ciddi iç kavgaları beraberinde getirebilir.

Welayet News  - Siyonist İsrail rejimi, Gazze'de başlattığı soykırım ve katliamları sürdürmesine rağmen Hamas'ın büyük bir direnişi karşısında zafiyet vermeye devam ediyor.

Gazze'de büyük kayıplar veren Siyonist İsrail güçleri, Tevrat okullarında okuyanlar ile radikal Yahudi cemaatlerden de askere alınması için adım atmaya hazırlanıyor.

İsrail'de özellikle tahrif edilmiş Tevrat okullarında okuyanlar ile radikal Yahudi cemaat üyeleri bir anlamda askerlikten muaf tutulmak istiyor. Hatta 2023'te radikal Yahudilerin inanç eğitim alanlarının zorunlu askerlikten muaf tutulmasını kapsayan yasa çıkarılması yönündeki talebi de tartışma konusu olmuştu.

Ancak Siyonist İsrail rejimi Savunma Bakanı Yoav Galanti, Siyonist İsrail'in zor durumda olduğunu ve herkesi askere alabileceklerini açıkladı.

İşte Siyonist İsrail Bakanı Yoav Galanti'nin açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

"Güvenlik zorlukları kanıtlıyor ki; herkes, halkın tüm kesimleri yükü taşımalı"

"▪Savaşın hedeflerine ulaşmak ve yaklaşan tehditlere hazırlanmak için geleceğimizle ilgili kararlarda birlik ve ortaklığa ihtiyacımız var.

▪Bugün düzenli askerlerin görev sürelerinin uzatılması, yedek askerlerin ise görev sürelerinin uzatılması konusunda gerçek bir milli ihtiyaç var.

▪Savaş kanıtladı; herkes sedyenin altına girmeli. 75 yıldır ulaşamadığımız anlaşmalara, kararlara varmamız gerekiyor.

▪Geçtiğimiz haftalarda Başbakan'la, devlet kanadının başkanıyla, koalisyonun önemli isimleriyle ve ultra ortodoks partilerin başkanlarıyla görüştüm ve onlara şunu söyledim: üzerinde anlaşmaya varılması mümkün ve önemli. Halihazırda sivil çabalara katkıda bulunan ultra-Ortodoks halkın bir kısmının da işe alınmasının taslağı hazırlıyoruz.

▪Başbakan'ı koalisyonun tüm kesimleriyle ortak hareket etmeye ve zorunlu askerlik yasası konusunda gerekli anlaşmalara varmaya çağırıyorum. Hazırlanacak taslak taslağa muhalefetin bazı kesimlerinin de katılacağını umuyorum.

▪Olağanüstü hal hükümetinin tüm partilerinin üzerinde mutabakata vardığı herhangi bir askere alım yasası benim için kabul edilebilir olacaktır ancak koalisyonun tüm parçalarının rızası olmadan benim yetkim altındaki güvenlik sistemi yasayı sunmayacaktır.

▪Savaşı kazanmak için yükün ortak taşınması şarttır."/milligazte



Yeni yorum ekle