Ensarullah: ABD ve İngiltere İle Açık Bir Savaş Halindeyiz

Çar, 28/02/2024 - 14:08

Ensarullah Hareketi'nin üst düzey üyesi, Amerika'nın Suudi Arabistan ile Yemen arasındaki barış sürecini bozmaya çalıştığına dikkat çekerek: "Amerika ve İngiltere ile açık bir savaş içindeyiz ve Filistin halkını desteklemeye devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Welayet News  - Ensarullah Hareketi siyasi ofisinin üst düzey üyelerinden Ali el-Gahum, ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki saldırganlığına ilişkin yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Yemen'e yönelik Amerikan-İngiliz saldırısının ardından Amerika ve İngiltere ile açık bir savaş içerisindeyiz." 

Yemen, Amerika ve İngiltere İle Açık Bir Savaş Halinde

Ali el-Gahum, el-Meyadin'e verdiği röportajda şunları söyledi: "Yemen, Amerika ve İngiltere ile açık bir savaş içerisinde. Çünkü ülkemizin egemenliğini farklı şekilde ihlal ettiler. Elbette onlara ağır darbelerle cevap veriyoruz; zira Yemen'in egemenliği ve bağımsızlığı bizim kırmızı çizgimizdir ve hiçbir saldırıya tahammülümüz yoktur."

Ensarullah yetkilisi San'a'nın Filistin'e verdiği desteği asla bırakmayacağına dikkat çekerek: "Filistin'de yaşananlar tüm Yemen halkını bir araya getirmiş, her kesimden herkesin Filistin halkını savunmak için milyonların gösterilere katılmasına neden olmuştur. Düşman tüm Arap ve İslam milletlerine karşı büyük bir komplo tasarlamıştır ve Yemenliler bu komplonun büyüklüğünün ve tehlikesinin farkındadır." dedi.

Suudi Arabistan'la Barış Görüşmeleri Sürüyor

Ensarullah Hareketi yetkilisi ayrıca Suudi Arabistan'la barış görüşmelerine dikkat çekerek, bu görüşmelerin amacının barışı ve ateşkesi sağlamak, ablukayı kaldırmak, insani yardım çalışmalarını tamamlamak, yabancı güçleri Yemen'den çekmek, ekonomik koşulları düzeltmek ve Yemen'i hızla yeniden inşa etmek olduğunu açıkladı.

Ali el-Gahum: "Barışın kapıları açık, elimiz barış için uzatılmış ve biz buna hazırız ve önceliğimiz savaşın sonuçlarıyla tam anlamıyla yüzleşmektir. Bu arada Suudi Arabistan biraz yavaş davranıyor çünkü ABD'nin Riyad'a baskısı var. Amerikalılar barışın sağlanmasını istemiyor. Suudilere barışa ulaşma fırsatını değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü Amerikalılar, Suudi Arabistan'ın Yemen meselesine müdahil olmaya devam etmesini istiyor." açıklamasında bulundu.

Yemen'in Operasyonları Durmayacak

Öte yandan Ensarullah Hareketi'nin resmi sözcüsü Muhammed Abdusselam, Reuters'e verdiği röportajda şöyle dedi: "İşgalci rejimin Gazze Şeridi'ndeki saldırganlığı sona ermediği ve bu bölgeye yönelik abluka kaldırılmadığı sürece Yemen'in Kızıldeniz'deki füze ve İHA operasyonları durmayacak."



Yeni yorum ekle