Stoltenberg: Ukrayna NATO Üyesi Olacak

Pa, 25/02/2024 - 09:12

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yıl dönümünde açıklamalarda bulundu.

Welayet News  - Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılı vesilesiyle bir video mesaj yayımlayan NATO Gene Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'nın geleceğinin teşkilatta olduğunun bir kez daha altını çizdi. Kiev'in "cesaret ve kararlığından" övgüyle söz eden Stoltenberg, Rus panzerlerinin iki yıl önce Ukrayna'ya girdiğini hatırlatarak böylece "Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük savaşın başladığını" belirtti.

Cephedeki durumun ciddiyetini koruduğunu kaydeden NATO Genel Sekreteri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in barışa yönelik bir sinyal vermediğini ifade etti. Stoltenberg, "Ancak umudumuzu yitirmemeliyiz. Ukrayna defalarca olağanüsü bir mücadele azmi ve karalılığı göstermiştir" diye konuştu. Kiev'in bağımsızlığını korumasında kendi cesaret ve azminin yanı sıra NATO müttefiklerinden gelen askeri ve finansal desteğin de rol oynadığını belirten Stoltenberg bu yardımların devamının da geleceğini söyledi.

DW Türkçe'nin haberine göre Stoltenberg, "Başkan Putin NATO kapısını kapatmak ve Ukrayna'nın kendi yolunu seçme hakkını engellemek için bu savaşı başlattı. Ancak bu, onun amacının tam tersiyle sonuçlandı; Ukrayna şimdi NATO'ya hiç olmadığı kadar yakın" ifadelerini kullandı. NATO Genel Sekreteri, Kiev'in Teşkilat'a katılması konusunda bir soru işareti olmadığını belirterek, "Asıl soru bunun olup olmayacağı değil, ne zaman olacağıdır" diye konuştu.



Yeni yorum ekle