Brezilya: G20 Ülkeleri Filistin Devleti Kurulması Konusunda Hemfikir

Cu, 23/02/2024 - 08:06

Brezilya'nın ev sahipliğinde Rio de Janeiro kentinde tamamlanan G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira, basına açıklamada bulundu.

Welayet News  - Bakan Vieira, G20 ülkelerinin, Filistin Devleti'nin kurulması konusunda "hemfikir" olduğunu belirterek şunları söyledi: ‘Birçok ülke, İsrail'in Refah'a yapmayı duyurduğu operasyona karşı çıkarak İsrail hükümetinden bu kararını gözden geçirmesini ve derhal askıya almasını talep etti.

Herkes, Birleşmiş Milletler (BM), Dünya Ticaret Örgütü, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) gibi temel kuruluşlarda reform gerektiği fikrine katılıyor.

BM Güvenlik Konseyine başta Latin Amerika ve Afrika olmak üzere yeni daimi üyelerin dahil edilmesi konusunda mutabakata vardık.’

Yoksul ülkelerin finansmana erişiminin sağlanması için kendilerine kolaylık sağlanması çağrısında bulunan Vieira, eylül ayında dışişleri bakanlarının katılımıyla New York'taki BM Genel Kurulunda yeni toplantılar planlandığını belirtti.



Yeni yorum ekle