İmam Hamanei: Düşman Karşısında Pasif Kalmamalıyız

Pa, 18/02/2024 - 13:09
Welayet News  -  İran İslam İnkılabı Rehebri İmam Hamanei, Tebriz halkının 18 Şubat 1978’de Şah rejimine karşı gerçekleştirdiği tarihi ayaklanmanın 46. yıldönümü nedeniyle bugün Tahran'daki İmam Humeyni (r.a) Hüseyiniyesi'nde Tebriz halkıyla bir araya geldi.

 

İmam Hamanei’nin konuşmasının önemli başlıkları şöyle:

*İran halkına 22 Behmen’deki (11 Şubat) çoşkulu ve muazzam yürüyüşlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

* Ülkenin her yerinde insanlar çok çalıştılar, coşkulu ve canlı olduklarını gösterdiler.

*Ülke genelindeki bu geniş çaplı yürüyüşlerde güvenliği sağlayanlara da canı gönülden teşekkür ediyorum.

* Herkes seçimlere katılmalıdır. Seçimler İslam Cumhuriyeti'nin temel direğidir.

* Halk seçimlerde doğru tercihin peşinde olmalı, seçim alanına girenler kötü sözden, hakaretten, karalamadan uzak durmalıdır.

* Ülkemizde seçimler her zaman güvenli ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirildi, Allah’ın izniyle bu sefer de öyle olacaktır.

* Siyasi farklılıklar İran milletinin düşmanlarına karşı milli birliğini etkilememelidir.

AZERBAYCAN MERTLİĞİN, AŞKIN, İMANIN, DİNİ VE İSLAMİ COŞKU VE ŞEVKİN TECELLİSİDİR

* Bütün Tebriz halkına, bütün Azerbaycan halkına, o aziz insanlara, o mert insanlara selam gönderiyorum, Azerbaycan kelimenin tam anlamıyla aşk ve mertlik demektir.

* Azerbaycan mertliğin vücut bulmuş halidir, aşkın vücut bulmuş halidir, imanın vücut bulmuş halidir, imanın ve İslami şevk ve coşkunun vücut bulmuş halidir. Azerbaycan ve Tebriz tarihinde okuduklarımız, mücadele yıllarından bugüne kadar geçen uzun yıllar boyunca kendi gözlerimizle gördüğümüz budur.

TEBRİZ HALKI GÖREVİNİ ZAMANINDA TANIDI VE AYAĞA KALKTI

* Tebriz'de 18 Şubat 1978, tarih yazan bir olaydı, şüphesiz tarih yazan bir olay, başlayıp biten bir olay değildir. Başlıyor, devam ediyor, genişliyor ve harika sonuçlar elde ediliyor ve tarih yazıyor.

*Bu olay ne yaptı? Tebriz olayı 9 Ocak Kum kıyamıyla sona erdi. Kum olayını Kum'dan tüm ülkeye sürükledi, Tebriz olayı buydu. Direniş ruhu, inkılap coşkusu ve kıyam ruhu ülke geneline yayıldığında, sonuç, bu olaydan neredeyse bir yıl sonra 22. Behmen (11 Şubat) olayının yaşanması ve İran’ı o halden bu hale getirmesi olacaktır. İşte tarih yazmak bu demektir.

* Tebriz halkı görevini zamanında tanıdı ve zamanında kıyam etti. Olayın önemi budur.

MÜSTEKBİR CEPHESİ İRAN’DAKİ SEÇİMLERE KARŞIDIR

* Seçimler cumhuriyetçi sistemin tezahürüdür ve bu nedenle sistemin hem cumhuriyetçiliğine hem de İslamcılığına karşı olan müstekbirer ve Amerika, seçimlere ve halkın sandık başındaki coşkulu varlığına karşıdır.

*ABD başkanlarından biri, geçmişte İran halkına seçimlere katılmama çağrısı yapı. O başkan farkında olmadan İran'a yardım etti çünkü insanlar ona olan öfkeleri ve muhalefetleri nedeniyle seçimlere her zamankinden daha yoğun katıldılar. Bu nedenle Amerikalılar artık bu şekilde konuşmuyor, farklı yollarla insanları seçimlerden caydırmaya çalışıyorlar.

*Düşmana ve onun oyun ve hilelerine dikkat etmeli, düşmanı zayıf ve aciz kabul etmemekle birlikte, ondan ve onun tehditlerinden ve baskılarından korkmamalıyız. Düşman karşısında pasif kalmamalıyız, çünkü onların politikası karşı tarafı aşağılamak ve etkisiz hale getirmektir.



Yeni yorum ekle