Suudi Dışişleri Bakanı: Bölgede güvenlik ve istikrarın tek yolu Filistin devletinin kurulmasıdır

Pa, 18/02/2024 - 12:40

Münih güvenlik toplantısında Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, bölgede güvenlik ve istikrarın ancak Filistin devletinin kurulmasıyla mümkün olabileceğini vurguladı: ‘Şu anda odak noktamız Gazze'de ateşkes ve bölgeye yardımdır’ dedi.

Welayet News  - Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan, dün Münih'teki güvenlik toplantısının oturum aralarında yaptığı konuşmada, Gazze Şeridi'ndeki duruma dikkat çekerek bu bölgede acil ateşkes sağlanması gerektiğini vurguladı ve herkesin önceliğinin Gazze'de yaşanan bu insanlık trajedisine son vermek adına ateşkes olması gerektiğini ilan etti.

Faysal bin Farhan ayrıca işgalci Siyonist güçlerin Gazze Şeridi'nden çekilmesi ve bölge halkına yönelik yardımların artırılması konusuna odaklanılmasını talep ederek şunları söyledi: Bölgede herkesi güvenlik ve istikrara kavuşturabilecek yol, Filistin devletinin kurulmasından geçiyor ve uluslararası toplumun bu konuya odaklanmasını istiyoruz.

O şöyle devam etti: Suudi Arabistan ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki görüşmelerde Filistin meselesine ilişkin birçok noktaya değinilirken, önceliğin Gazze Şeridi'ndeki insani krizin çözülmesi ve buradaki savaşın sona ermesi için çözüm üretilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca insani yardımın Gazze'ye ulaşmasını sağlamanın bir yolunun bulunması konusuna değinildi.

Suudi Dışişleri Bakanı şunları söyledi: İsrail işgal güçlerinin Filistinlilere yönelik eylemleri tüm Arap ve İslam milletlerinin öfkesini alevlendirmektedir. Özellikle Gazze'de 30.000'e yakın sivil katledilirken, bu bölgede gıda, su, ilaç eksikliği başta olmak üzere insani acılar devam ediyor. İsrail'in bu eylemleri dünya çapındaki terörizme ve aşırılık ideolojilerine hizmet etme çerçevesindedir.

Bu Suudi yetkili, Suudi Arabistan ile Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin normalleşmesine ilişkin tartışmalar hakkında şunları söyledi: İsrail ile normalleşmenin temeli Arap barış girişimine dayanmaktadır ve Gazze'deki savaş durdurulmadan İsrail ile normalleşme olmayacak, "iki devletli" çözümün yolunu tıkayan herkes hesap vermek zorundadır.



Yeni yorum ekle