Barzani: ABD'yi hedef alan Irak direnişinin durdurulması gerekiyor

Per, 15/02/2024 - 23:05

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Iraklı direniş gruplarının Amerikan rejimini hedef alan saldırılarının durdurulması gerektiğini söyledi.

Welayet News  - Suudi televizyon kanalları el-Arabiya ve el-Hades’e demeç veren Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Amerikan güçlerinin Irak’ı terk etmesi konusunu Erbil’in tek başına değil Bağdat’la birlikte ele alacağını söyledi.

Neçirvan Barzani, Iraklı direniş gruplarını Kürdistan bölgesine yönelik bir tehdit gibi gösterdi ve Bağdat’ın Kürdistan Bölgesi’ni koruyamayacak olmasından korktuğunu söyledi.

Barzani, “şu anki sorunlar, IŞİD dönemindeki sorunlardan daha zorlu, cephenin ileri hatlarının neresi olduğu beli değil” dedi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’yi Kürdistan Bölgesi’nin korunmasında esaslı bir rol oynamasından dolayı takdir ettiğini belirten Neçirvan Barzani, “Kürdistan Bölgesi, yabancı güçlerin Irak’taki geleceği konusunu tek başına değil Irak çerçevesinde ele alacak” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nin İsrail’le ilişkisinin olmadığının ve Mossad’ın da Kürdistan Bölgesi’nde karargahının bulunmadığını tekrarlayan Barzani, İran’ın bu konudaki iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Türkiye ilişkilerine de değinen Neçirvan Barzani, PKK’yı Irak ve bölge açısından büyük bir sorun olarak niteledi ve “Biz PKK’nın bizim topraklarımızı Türkiye’ye karşı kullanmasına karşıyız. PKK, komşularımız için bir tehdit; bizim ve Bağdat için de büyük bir sorundur” diye konuştu. (YDH)



Yeni yorum ekle