İki Yüzlü ABD’den Refah Saldırılarına Yeşil Işık

Sa, 13/02/2024 - 09:34

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, günlük basın brifinginde Gazze'deki ve Siyonist İsrail'in saldırmaya hazırlandığı Refah'taki son durumu değerlendirdi.

Welayet News  - Gazze'de ve Refah'ta sivil kayıpları konusunda endişe duyduklarını iddia eden Kirby,  ABD'nin sivil kayıplar konusundaki çağrılarının Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yönetimi nezdinde doğru algılanıp algılanmadığına ilişkin sorulara cevap vermekte zorlandı.

Kirby, "Hamas'ın varlığı Gazze halkını tehlikeye atıyor, şimdi onlar aşağıda güneyde Refah'ta yerleşmeye veya oraya doğru ilerlemeye çalışıyor. Böylece İsrail'in Refah'ta peşinden gitmek isteyeceği meşru askeri hedefler olacaktır." dedi

Kirby'nin bu sözleri, "ABD'nin İsrail'in Refah'taki muhtemel saldırılarını dolaylı olarak şimdiden kabul ettiği" şeklinde yorumlandı.

Siyonist İsrail Rejiminin en büyük destekçisi olan ABD, bu rejimin Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği katliama her türlü askeri ve mali desteği sunarak bu savaşa ortak oldu ve her ne kadar sivillerin öldürülmemesi konusunda uyarıda bulunduklarını iddia etseler de, ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün Kralı ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada itirafta bulunarak “Son 4 aydır devam eden savaşta Filistin halkı hayal bile edilemeyecek kayıplar yaşadı. Bu çatışmada 27 binden fazla Filistinli sivil öldürüldü ki bunların içinde binlerce çocuk da var” dedi.



Yeni yorum ekle