Reisi: Siyonist İsrail BM'den çıkarılmalı

Pa, 11/02/2024 - 15:14

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, uluslararası hukuk kurallarını ihlal eden Siyonist İsrail'in BM'den çıkarılmasını istedi.

Welayet News  - Tahran'ın Azadi Meydanı'nda düzenlenen İslam Devrimin yıl dönümü töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Reisi, ''İslam Devrimi İran milletinin direnişinin sonucudur.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Reisi, İran milletinin son 45 yılda zorlukların üstesinden gelmeyi başardığını belirterek, ''İran milletini durdurmak için çeşitli askeri, ekonomik, psikolojik ve medya savaşlarına başvuran düşmanlar, son zamanlarda kombine savaş başlattı, ancak birçok badire atlatan İran milleti düşmanı hayal kırıklığına uğratmayı başarmıştır.

Günümüzde bölgede İslami uyanış ve İslam Devrimi'nin başarılarına tanıklık ediyoruz. Gittikçe ilerleyen İran İslam Cumuriyeti engel tanımaz.'' ifadelerini kullandı.

''İslam Devrimi'nin mesajı bağımsızlık, direniş ve düşmanlara karşı durmaktır.'' diyen Reisi, İranlıların dış güçlere bağımlılık yerine bağımsızlığı seçtiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Reisi, ''Bugün dünyanın en bağımsız ülkesi İran İslam Cumhuriyeti'dir ve ne Doğu'ya ne de Batı'ya bağımlı değiliz.'' değerlendirmesinde bulundu.

'Siyonist Rejim'in ölüm vakti geldi'

Bölgedeki gelişmeleri de değinen Cumhurbaşkanı Reisi, ''Siyonist rejim çöküşe mahkumdur. Bu rejimin ölüm zamanı geldi, fakat Batı ülkeeri (İsrail'ı ayakta tutmak için) zaman kazanıyor.'' açıklamasını yaptı.

Reisi, Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarının durdurulması çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ayrıca, uluslararası hukuku ihlal eden İsrail'in Birleşmiş Milletler'den çıkarılmasını önerdi.



Yeni yorum ekle