Rusya: ABD ve Uşakları İsrail'in Gazze'de İnsanlık Dışı Saldırılarını Sürdürmesine İzin Veriyor

Sa, 06/02/2024 - 08:51

Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nebenzya, ABD’nin Irak ve Suriye’ye yönelik saldırılarının, başkanlık seçimleri öncesinde Joe Biden yönetiminin imajını düzeltme çabası olduğunu belirtti.

Welayet News  - BM Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Vasiliy Nebenzya, ABD’nin Suriye’deki yasadışı üssüne yapılan saldırıya misilleme olarak gösterdiği ve 2003’ten bu yana Ortadoğu’da gerçekleştirdiği en büyük hava operasyonunun hiçbir mazereti olmadığını kaydetti.

Sputnik’in haberine göre Nebenzya, “Bu güç gösterisini her şeyden önce ABD’nin içindeki siyasi duruma etki yapma çabası, giderek hız kazanan başkalık seçim kampanyası bağlamında mevcut ABD idaresinin uluslararası arenada düşen imajını bir şekilde düzeltme olarak görüyoruz” diye konuştu.

ABD'nin saldırılarının mevcut ateşi alevlendirmeyi amaçladığını kaydeden Nebenzya, bunun da temel amacının ABD'nin dünyadaki hakim konumunu ne pahasına olursa olsun korumak olduğunu dile getirdi.

Bu saldırıların çatışmayı körüklemeye devam etme amacını taşıdığını kaydeden Rus diplomat, ABD’nin Suriye ordusunun ülkenin doğusundaki, özellikle de IŞİD kalıntılarıyla mücadelenin devam ettiği Deyr ez-Zor ilindeki mevzilerini de hedef aldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

ABD son zamanlarda Irak ve Suriye’de İran yanlısı gruplara ait olduğunu iddia edilen tesislere neredeyse mola vermeden saldırarak kasıtlı bir şekilde Ortadoğu’nun en büyük ülkelerini genel bölgesel çatışmanın içine çekmeye çalışıyor

ABD’nin bu eylemlerinin Gazze'de eşi benzeri görülmemiş şiddeti de körükleyen bir adım olduğunu kaydeden Nebenzya, "ABD ve uşakları İsrail'in Gazze'de insanlık dışı ve kanlı operasyonunu sürdürmesine izin veriyor, buna BMGK'de ateşkes çabalarını engellemek de dahil" açıklamasını yaptı.

Nebenzya, konuşmasının sonunda uluslararası toplum ve kuruluşlara seslenirken, Washington ve müttefiklerinin Irak ve Suriye’nin bağımsızlıklarını ihlal eden eylemlerini kınama çağrısında bulundu.



Yeni yorum ekle