Abdulbari Atvan: Paris Anlaşması mahkumların özgürlüğüne yönelik bir tuzak

Pt, 05/02/2024 - 20:26

Gazze'deki gelişmelere değinen Atvan, Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) askeri kanada "İzzedin el-Kassam"ın komutanlarının, Paris'in komplo planını dikkate almamasına değinerek bunun olabilecek en büyük tepki olarak değerlendirdi.

Welayet News  - Arap dünyasının analistlerinden Abdulbari Atvan, Gazze'deki Hamas liderini Paris'in tehlikeli planını yok saymalarından ve görmezden gelmelerinden övgüyle söz ederek "Bu, yalanlarının sıcak pazarı için işgal altındaki topraklara, Suudi Arabistan'a, Mısır'a ve Katar'a bölgesel geziye başlayan ABD hükümeti ile onun başkanı ve dışişleri bakanına atılmış bir tokattır." dedi.

Ray el Yovm'de yer alan habere göre, bu analist, Gazze'deki Hamas komutanlarının şu ana kadar Mısır, Katar, Siyonist rejim ve ABD'nin istihbarat servislerinin başkanlarının Paris'te yaptığı toplantıda sunulan ateşkes anlaşması taslağına yanıt vermeyi reddettiğini belirterek, bu anlaşmanın yalnızca esirlerin serbest bırakılmasına yönelik bir anlaşma olmadığını, aynı zamanda bu anlaşmanın  amacının esirlerden ve direniş tüneli ağından bilgi toplamak olduğunu düşündüğünü ifade ederek  buna karşılık Hamas yetkililerinden Yahya el Sanvar, Muhammed el Zeyf, Mervan İsa ve Muhammed El Sanvar'ın uyanık ve aklı başında hareket etmelerinden övgüyle bahsetti.

Atvan "Çoğu kadın ve çocuklardan oluşan ve  bir milyondan fazla sivilin yaşadığı Refah şehrine, İsrail'in saldırılar düzenlemesinin sebebi, onları Gazze'den çıkarıp Sina'ya göç, etmelerine zorlamaktır. " dedi.

Refah'taki Gazze sakinlerinin şiddetli açlık, yardım eksikliği, UNRWA'nın rezervlerinin tükenmesi ve olumsuz hava koşulları nedeniyle çektiği acılara dikkat çeken analist.  " Siyonist rejim, Amerika, Avrupa ülkeleri, Avustralya ve Kanada'nın desteğiyle Filistin milletini sahneden silmek istiyor." ifadelerini kullandı.
El Kassam tugaylarının teslim olmayacağını ve komutanlarının da  hileli mahkum değişimlerini  kabul etmeyeceğini belirten Atvan" Hamas komutanlarının bu anlaşmayı dikkate almaması, yalanlarına sıcak bir pazar yaratmak için işgal altındaki topraklar, Suudi Arabistan, Mısır ve Katar'a bölgesel geziye başlayan  Amerikan hükümetinin ve başkanının yanı sıra Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'e atılmış bir tokattır. Blinken'in yalanlarının doğrultusunda, geçici ateşkes anlaşması ve Filistin devletinin kuruluşu kağıt üzerinde kalacaktır." dedi.



Yeni yorum ekle