Filistin Direnişi Netanyahu'nun Siyasi Kariyerinin Sonunu Getirdi

Pt, 22/01/2024 - 17:58

Üst düzey Filistinli bir siyasetçi, ülkedeki direnişin İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu'nun siyasi hayatına son vermeyi başardığını söyledi.

Welayet News  - Lübnan'ın el-Mayadeen haber kanalının haberine göre, Filistin Ulusal Girişimi siyasi partisinin lideri Mustafa Bergusi, Filistin direnişinin Netanyahu'yu siyasi hayatının sonuna sürüklediğini söyledi. Netanyahu'nun, Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir gibi faşist kabine üyeleri tarafından geliştirilen planları tamamen desteklediğini ekledi.

İki aşırı sağcı İsrailli bakan, insanların Gazze Şeridi dışına yerleştirilmesini savunurken, Filistinlilere karşı soykırımı kışkırttılar. Ayrıca bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını da reddettiler. Hafta sonu Netanyahu da bir kez daha bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını reddetti.

Netanyahu'nun bu açıklaması, ABD Başkanı Joe Biden'la yapılan telefon görüşmesinden saatler sonra geldi. Biden, İsrail başbakanının bu fikri hâlâ kabul edebileceğini belirtti. Netanyahu'nun sözcüsü, görüşme sırasında Netanyahu'nun ABD başkanına Tel Aviv rejiminin güvenlik ihtiyaçlarının egemen bir Filistin devletine yer bırakmadığını söylediğini söyledi.

Ancak ABD, sözde iki devletli çözümün, Batı Asya'da uzun vadeli istikrar için hayati önem taşıdığına inanıyor.

Bergusi, Biden'ın "ikiyüzlü" yaklaşımını kınayarak, İsrail rejiminden Gazze Şeridi'nde Gazze ateşkesini kabul etmesini, yerleşim inşaatı faaliyetlerini durdurmasını ve Filistin sorununun iki devletli çerçevede çözülmesi çağrısında bulunduğunu söyledi. Bergusi, "İsrail rejimiyle birlikte savaşa giren Biden, planının ABD'de yaklaşan başkanlık seçimlerini kazanmasına yardımcı olacağını umuyor ancak tam tersi olacak" diye ekledi./milligazete



Yeni yorum ekle