Kuzey Irak'ta TSK üssüne saldırı: 9 asker yaşamını yitirdi

Ct, 13/01/2024 - 06:49

Pençe operasyonu bölgesindeki bir üsse dün saldırı düzenlenmişti. Milli Savunma Bakanlığı, saldırıda 9 askerin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Welayet News  - Pençe operasyonu bölgesinde dün akşam saatlerinde TSK'ye ait bir askeri üsse saldırı düzenlenmişti.

Milli Savunma Bakanlığı, PKK saldırılarında ölen asker sayısının 9'a yükseldiğini bildirdi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan bir silah arkadaşımız daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, şehit olan kahraman silah arkadaşlarımızın sayısı dokuza yükselmiştir.

Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yaşamını yitiren 9 askerlerin kimliklerini de açıkladı. Açıklamaya göre askerlerin isimleri şöyle:

Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir, Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez, Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayin, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur, Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu, İstihkâm Sözleşmeli Er Murat Atar, İstihkâm Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin.

Geçtiğimiz ay 12 asker hayatını kaybetmişti

Geçtiğimiz ay, Pençe Harekatı bölgesine düzenlenen 2 ayrı saldırı sonucunda toplam 12 asker hayatını kaybetmişti.

2 günde toplam 12 askerin hayatını kaybetmesinin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyinde hayatını kaybeden askerlere ilişkin, "Türkiye, ne pahasına olursa olsun Irak’ın veya Suriye’nin kuzeyinde bir terör yapılanmasına müsaade etmeyecektir" açıklamasını yapmıştı.

Pençe Operasyonları

TSK'nin Pençe Serisi Operasyonları, 2019 yılında başlamıştı.

Milli Savunma Bakanlığı, operasyonların ilk olarak Irak sınırı bölgesindeki İkiyaka Dağları’nda, Gabar’da ve Derecik’te başladığını, sonrasında operasyonların Kuzey Irak'a taşındığını açıklamıştı.



Yeni yorum ekle