MOSSAD Suikast işleyip, Suçu HAMAS’a Atacaktı!

Çar, 03/01/2024 - 08:55

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde MOSSAD’ın Türkiye’deki yabancı uyruklu şahıslara yönelik saldırıda bulunma faaliyeti içerisinde olabileceği değerlendirilen 33 şüpheli şahıs yakalandı.

Welayet News  - Millî Gazete’nin edindiği bilgilere göre MOSSAD, Türkiye’de bulunan Yahudilere suikast yapacak ve suçu HAMAS’ın üzerine atacaktı. MOSSAD, bu kirli plan ile HAMAS’ı uluslararası alanda zor durumda bırakma, Türkiye’de iç karışıklık oluşturma ve Türkiye ile HAMAS arasındaki ilişkileri bozma gibi hususları amaçlıyordu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında uluslararası casusluk faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik yapılan çalışmalarda, İsrail istihbarat servisi MOSSAD’ın Türkiye’de gerçekleştirmeyi planladığı tehlikeli bir faaliyetin önüne geçildi. MOSSAD’ın Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu şahıslara yönelik keşif, takip, darp, adam kaçırma vb. taktik bazda işler yapmayı amaçladığı bilgileri iletilmesi üzerine bahse konu uluslararası casusluk faaliyetleri içerisinde olabileceği değerlendirilen toplam 46 şahsa yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli olmak üzere 8 ilde 57 adrese yönelik yapılan operasyon neticesinde 33 şüpheli şahıs yakalandı.

HAMAS’I ZOR DURUMA DÜŞÜRME PLANI

Başta Türkiye olmak üzere yurt dışında yaşayan Filistinli direniş liderlerine şu ana kadar suikast gerçekleştiremeyen İsrail rejimi, edindiğimiz bilgilere göre yeni bir planı devreye koymuştu. Millî Gazete’nin edindiği bilgilere göre İsrail istihbarat servisi MOSSAD, Türkiye’de ikamet eden Yahudilere suikast gerçekleştirecek ve suçu HAMAS’ın üzerine yıkacaktı. Türkiye’de HAMAS’a yönelik desteği yok etmeyi amaçlayan İsrail rejimi, gerçekleştireceği bu plan çerçevesinde HAMAS’ı uluslararası arenada zor duruma düşürecekti.

TÜRKİYE’DE İÇ KARIŞIKLIK ÇIKARACAKLARDI

MOSSAD, Türkiye’de bulunan Yahudilere suikast yapmak ve bunu HAMAS’ın üzerine yıkmakla ülkemizde Arap düşmanlığının körüklenmesini de amaçlıyordu. HAMAS’ı uluslararası alanda zor durumda bırakma ve Türkiye ile HAMAS arasındaki ilişkileri bozma gibi amaçlara sahip olan İsrail, Türkiye’de kaos oluşturmayı da planlıyordu. Türk halkının HAMAS’a verdiği desteği cezalandırmak isteyen İsrail’in planları, dün gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde bozulmuş oldu.



Yeni yorum ekle