Zillet ve ihanete devam; Azerbaycan Doğalgaz Anlaşması imzaladı, Türkiye 259 gemi gönderdi

Çar, 15/11/2023 - 16:45

Siyonist İsrail'in, Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana süren yoğun bombardımanına dünyadan tepkiler artarak devam ederken Tel Aviv ile Bakü arasında 14 Kasım'da doğal gaz ve silah anlaşması imzalandığı öğrenildi. Türkiye'den de 259 gemi gönderdildi.

Welayet  News  - Siyonist İsrail'in, Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana süren yoğun bombardımanına dünyadan tepkiler artarak devam ederken Tel Aviv ile Bakü arasında 14 Kasım'da doğal gaz ve silah anlaşması imzalandığı öğrenildi. Türkiye'den de 259 gemi gönderdildi.

AZERBAYCAN İHANETİ:

Siyonist İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana süren yoğun bombardımanına dünyadan tepkiler artarak devam ederken Tel Aviv ile Bakü arasında doğal gaz ve silah anlaşması imzalandığı öğrenildi.

Siyonist İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana süren yoğun saldırılaında binlerce sivil hayatını kaybetti. Tüm dünyadan sert tepkiler alan İsrail rejimine Azerbaycan'dan destek geldi.

Silah ve doğalgaz anlaşması imzalandı

14 Kasım’da Tel Aviv ile Bakü arasındaki ilişkileri daha da pekiştirecek iki anlaşma imzalandığı öğrenildi. Bu anlaşmalardan birinin Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR ile İsrail arasında kapsamlı doğalgaz anlaşması olduğu belirtildi. Diğer anlaşmanın içeriği ise, Bakü’nün Tel Aviv'den 140 kilometre menzilli Barak füzeleri almak için 1.2 milyar dolara yaptığı anlaşma.

İsrail’in en büyük silah alıcısı olan Azerbaycan; Jerusalem Post gazetesinin birkaç sene önceki haberine göre Tel Aviv; Bakü’ye 1.6 milyar dolarlık silah satmış ve Azerbaycan yönetimine yakın bir şirkete 155 milyon dolar komisyon ödemişti.

TÜRKİYE İHANETİ:

İsrail-Filistin çatışması ve Gazze'ye saldırılar nedeniyle İsrail'e ait markalara yönelik boykot çağrıları ve bazı zincir mağazalara yönelik saldırılar sürüyor. İktidar tarafında bu çağrılar karşılık bulmazken gazeteci Metin Cihan, Türkiye-İsrail ticareti ilişkileri hakkında çarpıcı veriler paylaştı.

İsrail'e 259 gemi gitti

Cihan, dünya çapında gemi trafiğine yer veren Marinetraffic'te kayıtlı veriler doğrultusunda, Türkiye'den İsrail'e malzeme taşıyan gemileri listeledi. Verileri göre çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bugüne Türkiye'den İsrail limanlarına toplam 253 gemi gitti. Türkiye'den İsrail'e günlük malzeme taşıyan gemi sayısı 7.

'Dün 8 gemi daha yola çıkmış' 

Cihan konuya ilişkin yaptığı bir başka paylaşımda ise şunları söyledi:

"#İsraileSevkiyatıDurdur çağrıları fayda etmiyor. Şimdi kontrol ettim, sadece dün 8 gemi daha yola çıkmış (listesi ektedir). Saldırılar başladığından bu yana toplam 259 oldu. Vatandaş içtiği kahvenin hesabını yaparken ülkemizden İsrail'e her gün gemiler dolusu lojistik sağlanıyor. Bu listede ise, henüz İsrail'e varmamış (an itibariyle yolda olan veya kalkışa hazırlanan) yakın tarihli sevkiyatları görüyorsunuz." (Kaynaklar: duvar/mehr/Hürseda)



Yeni yorum ekle