'İran ve Hizbullah'a iftira için bilerek ve isteyerek yanlış tercüme yapıyorlar'

Çar, 01/11/2023 - 19:45

Emperyalist Batı’nın amiral gemisi olan basın-yayın organları Hamas’ı IŞİD ile eşitlemek adına her türlü yalana başvururken, içimizdeki gafiller de Hamas’ın savaştaki müttefikleri İran ve Hizbullah’a çamur atmak için ahlaksız yollara başvuruyorlar.

Welayet News  - Anadolu Ajansı, Hamas liderlerinden Musa Ebu Merzuk’un El Cezire’deki demecini çarptırarak “Hizbullah’tan çok şey bekliyorduk” başlığıyla verdi.

Halbuki Ebu Merzuk’un kesinlikle böyle bir ifadesi olmadı. Merzuk, El Cezire sunucusunun ısrarlı sorusu üzerine “İnsanların müttefiklerimizden beklentisi büyüktü” açıklamasında bulundu.

Merzuk, ayrıca herkesin kendi takdir ettiği ölçüde savaşa katıldığını söylüyor. Hizbullah’ın sınırda 120 İsrail askerini öldürdüğü resmi olarak açıklanmasına rağmen, AA’nın yaptığı bu haber Müslümanlar arasında fitne tohumları ekmekten başka hiçbir işe yaramıyor. Üstelik yalan ve çarptırma olduğu için büyük bir vebal olarak kayıtlara geçiyor.

Merzuk hakkındaki yalan haber sıcaklığını korurken, bir diğer yalan haber de Timeturk’ten İran lideri Ayetullah Hamaney için geldi.

Sitenin haberinde, yarı resmi ve Hamaney’e bağlı Keyhan gazetesinde çıkan bir yorumda, Aksa Tufanı Savaşı’na atıfta bulunularak ‘İran başka bir millet için savaşa girmez.’ cümlesine yer verildiği belirtildi.

Haberin doğru çevirisi ise şu şekilde: ‘Keyhan gazetesinin sorumlu yazı işleri müdürü Hüseyin Şeriatmedari, bir üniversite öğrencisinin, "İslam Cumhuriyeti Gazze'ye ne zaman girecek?" şeklindeki sorusuna ‘Gazze'den ne zaman ayrılacağını sormalısın?’ diye cevap verdi.

Medari’nin açıklaması şu şekilde:

"Ne zaman gireceğini değil, Gazze'den ne zaman ayrılacağını sormalısın? İsrail dünya sahnesinden silinmelidir. İmam Ruhullah Humeyni’nin liderliğindeki İslam Devrimi'nin zaferinden sonra, İmam’ın kesin tavsiyesiyle İran İslam Cumhuriyeti ve İmam Hamenei tarafından ciddi bir şekilde takip edilen bu ideal sayesinde bugün bu siyonist kanser tümörünün yok oluşu yaklaşmıştır. Biz ve bugün İslam dünyasının her yerine yayılan direniş güçleri, tek ruhuz. Onlar bizimle aynıdır, biz de Gazze'de, Lübnan'da, Yemen'de, Irak'ta, Suriye'de bulunanlarla aynıyız, dolayısıyla biz sahadan ayrılmadık ki sahaya girelim."

Hamas liderleri hem askeri hem de finansal açıdan İran’ın desteğini defaatle açıkladılar.  Hal böyle iken, Timeturk’ün bu haberine iyi niyetle yapılmış bir hata olarak yaklaşmak mümkün değil. (İslamianaliz)



Yeni yorum ekle