İmam Hamanei: Düşmanla Mücadelenin Yolu, Şehitlerin Yolunu İzlemektir

Pa, 20/08/2023 - 15:14

İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei’nin Erdebil Eyaleti Şehitleri Kongresi üyeleriyle yaptığı görüşmedeki beyanatı yayınlandı.

Welayet News - İslam İnkılabı Lideri İmam Seyyid Ali Hamanei, Erdebil ili 3400 şehidi anma kongresine hitaben yayınlanan mesajında: "Bilişsel, ekonomik, siyasi ve güvenlik savaşında düşmana karşı koymanın yolu, şüheda yolunun ve verdikleri derslere uymak, mücahede, direniş göstermektir." ifadelerini kullandı.
İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, bu toplantıda şehitlerin yolunun muhafaza ve sağlamlaştırılmasının ve onların pratik hayatlarının genç nesle aktarılmasının önemli bir görev olduğunu vurguladı. 
İslam İnkılabı Rehberi şu ifadeleri de kullandı: "Biz şehitlerle çağdaştık ve onların cihadını, fedakarlığını, şehadetlerini, sorunları çözmelerini, zorbaların karşısına çıkmalarını gördük ama genç nesil bu meseleyi bizim gördüğümüz netlik ve naiflikle göremiyor. Bu nedenle bilim adamlarının, aydınların, akademisyenlerin ve devlet görevlilerinin her biri kendi konumuna göre bu meseleye aydınlık getirmeli ve üstüne düşeni yapmalıdır."
İmam Hamanei, şehitlerin mücadelesinin özellikle sekiz yıllık mukaddes müdafaa döneminde düğümlerin açılmasında ve engellerin kaldırılmasındaki rolüne değinerek, İslam Cumhuriyeti düşmanlarının dayattığı bilişsel, ekonomik, siyasi ve güvenlik savaşıyla başa çıkmanın yolunu şehitlerin yolundan yürümek ve onların verdikleri dersleri uygulamak olduğunu vurguladı. 
Kuran-ı Kerim ayetlerine atıfta bulunan İslam İnkılabı Lideri, şehitlerin yüce makamlarına, Allah'ın katındaki yerlerine ve Allah'ın özel rızıklarından istifade etmelerine işaret ederek şöyle buyurdu: "Allah-u Teala şehitlerine kanına bereket verir, bunun en bariz örneği İmam Hüseyin’in (a.s) Kerbela olayında yaşadıklarıdır, gün geçtikçe Müslümanlar ve gayrı Müslimler bu olayı daha da hararetli ve dikkatle anlatıyorlar." 
İmam Hamanei, şehitlerin adını ve yolunu korumak için etkili yöntemler kullanmayı gerekli görerek en iyi ve en gerekli yöntemin sanatsal yöntemler kullanmak olduğunu belirtti. 
İmam Hamenei "Erdebil'in hem ulusal hem de İslami açıdan İran milleti üzerinde büyük bir hakkı vardır, çünkü İran'ın "bütünlüğü ve birliği" ve İran'da "Ehl-i Beyt dininin" teşviki Safevi döneminde Erdebil'den başlamıştır." diye buyurdu.



Yeni yorum ekle