Erdoğan, Zelenskiy'den Sonra Putin ile de Görüşecek

Cu, 07/07/2023 - 15:31

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in İstanbul’da gerçekleşecek görüşmesini yakından izleyeceklerini belirtti.

Welayet NewsKremlin Sözcüsü Peskov, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’in İstanbul’da bugün gerçekleştirecekleri görüşmeden Rusya’nın bir beklentisi olup olmadığı sorusu karşısında, “Söz konusu görüşmenin sonuçlarını tabii ki çok yakından takip ediyor olacağız” dedi.

Sputnik’in haberine göre, Peskov, şunları söyledi: ‘Ankara ile yapıcı ortaklık ilişkilerimizi koruyoruz ve bu ilişkilere değer veriyoruz. Türkiye için de bunun böyle olduğunu düşünüyoruz. Bundandır ki Erdoğan ile Zelenskiy’in neleri ele alacağını öğrenmek isteyeceğiz. Bu bizim için önemli.

Erdoğan, Ukrayna kriziyle ilişkili bir dizi sorunun çözümü için büyük çabalar ortaya koydu ve arabuluculuk rolü üstlendi. Türkiye Cumhurbaşkanı’nın üstlendiği bu rolleri çok takdir ediyoruz.

Zelenskiy ile görüşmesi sonrası Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le de görüşebileceğine ilişkin haberlerin sorulması üstüneyse, Peskov şunları söyledi: ‘Putin ile Erdoğan’ın görüşme olasılığına gelince, böyle bir görüşmenin öngörülebilir gelecekte gerçekleşmesini dışlamıyoruz. Biliyorsunuz ki Putin’le Erdoğan sıklıkla ve düzenli olarak görüşüyorlar, pek çok kez yüz yüze görüşmeleri olasılığından da bahsettik. Böyle bir görüşmenin zamanı belli olunca sizleri bilgilendireceğiz.’



Yeni yorum ekle