Ziyad Nahle: Cenin İşgalinin Yenilgiye Uğratılması Büyük Bir Zaferdi

Çar, 05/07/2023 - 23:09

Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri şunları söyledi: ‘Filistin halkı, Kudüs’ün Kılıcı savaşından Cenin savaşına kadar her türlü çatışmada düşmanı yenebileceğini kanıtladı.

Welayet News  - Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahle bu sabah, geçici Siyonist rejimin Batı Şeria'daki Cenin kampına yönelik geniş çaplı saldırısının başarısız olması münasebetiyle bir açıklama yaptı.

El-Nahle yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Filistin halkı, Cenin işgalini yenerek büyük bir zafer elde etti. Filistin halkı, Kudüs’ün Kılıcı savaşından Cenin savaşına kadar her türlü çatışmada düşmanı yenebileceğini kanıtladı.

Cenin Tugayları ve onun cesur savaşçıları bu büyük zafere öncülük etti ve Filistin halkı, savaşçılarıyla birlik olarak ve onları destekleyerek düşmanı yenebileceğini kanıtladı.

Bu tarihi anlarda Cenin çekirdeğinden dışarı çıktı ve mücahitlerini ve Cenin Tugaylarını cesaretlendirdi. Bunlar, zafere kadar sürecek olan büyük ve azametli anlardır.

Ziyad Nahle, Cenin Tugayları savaşçılarını ve bölge halkını Siyonist rejim karşısında kazandıkları zaferden dolayı selamlayarak şunları söyledi: ‘İnkılap, ayaklanma, direniş ve cihat için ilham verici bir adres olarak kalması için Cenin kampının istikrarını güçlendirmek adına ulusal dayanışma çağrısı yapıyorum.’

İşgalci güçler, Filistin direniş gruplarının karargâhlarını ve bu kamptaki roket ve silah üretim atölyelerini imha etmek amacıyla Pazartesi sabahından itibaren Cenin'e geniş çaplı bir kara ve hava saldırısı başlattı.

Filistin İslami Cihad Hareketinin askeri kanadı olan Kudüs Tugaylarının bir alt kolu olan Cenin Tugayları, bu saldırıların ardından şu açıklamalarda bulundu: ‘Tüm Filistin topraklarının işgalci Siyonistler ve yerleşimciler için bir cehenneme dönme zamanı geldi.’

Siyonist rejimin Cenin’e düzenlediği acımasız saldırılarda 120 Filistinli tutuklandı ve bu saldırı 11 kişinin şehit olması ve 20'sinin durumu ağır olduğu bildirilen 100 kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı.

Ziyad Nahle’nin açıklamasından bir saat önce Cenin'de bir binada en az 50 Siyonist keskin nişancı pusuya düşürüldü, saklandıkları yer ortaya çıktı ve etrafları direnişçiler tarafından sarıldı.



Yeni yorum ekle