Rusya: NATO'nun Ukrayna'da Konuşlandırılması Tarihi Bir Hata Olur

Cu, 23/06/2023 - 11:40

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, NATO kuvvetlerinin Ukrayna'da konuşlandırılmasının ABD için tarihi bir hata olacağı konusunda uyardı.

Welayet News  - Sergey Ryabkov şunları söyledi: ‘NATO'nun Ukrayna'da konuşlanması büyük bir tarihi hata olur ve NATO'nun bu ülkenin kontrolünde olduğu konusunda Amerika'yı uyarıyoruz.

NATO Genel Sekreteri'nin Rusya ile savaşın ortasında Ukrayna'nın üyeliğine karşı çıkmasına rağmen, Paris ve Londra, Kiev'in bu askeri ittifaka katılmasını kabul ettiklerini açıkladılar. İngiltere ve Fransa dışişleri bakanları, mevcut planı Ukrayna'nın NATO üyelik sürecine uygun bulmazken, Kiev'in bir an önce bu askeri ittifaka katılmasını talep ettiler.

Rusya, NATO'nun genişlemesinin sonuçları konusunda defalarca uyardı ve Ukrayna'ya yönelik özel askeri operasyonların başlatılmasının nedenlerinden birinin de Kiev rejiminin bu ittifaka katılma kararı olduğunu vurguladı.

Ukrayna, 2008'den beri NATO'ya katılmak istediğini açıklıyor. Moskova, Ukrayna'nın NATO'ya katılımına yönelik herhangi bir adıma şiddetle karşı çıktı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bunun ülkesi için bir kırmızıçizgi olduğu konusunda uyardı. Rus hükümeti, NATO bölgesinin eski Sovyet topraklarına doğru genişlemesinin Rusya'nın ulusal güvenliğini ve etki alanını tehdit ettiğini vurgulamaktadır.



Yeni yorum ekle