Bağdat Cuma İmamı: İmam Humeyni (r.a) Bütün İslam Ümmetine Aittir

Pt, 05/06/2023 - 07:48

Bağdat Cuma İmamı, İmam Humeyni'nin (r.a) yolunun sadece İran İslam Cumhuriyeti ve halkının değil, tüm İslam ümmetinin yolu olduğunu vurguladı.

Welayet News  - Irak'ın önde gelen âlimlerinden ve Bağdat Cuma imamı Ayetullah Seyyid Yasin el Musevi, İmam Humeyni'nin (r.a) vefat yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘İmam Humeyni (r.a), kutlu İslam İnkılabı ile Müslüman milletlere birçok ders vermiş ve tüm milletlerin zayıflık, esaret ve diktatörlükten kurtulma kararlılığını ve iradesini yükseltmeyi başarmıştır.

İmam Humeyni’nin (r.a) planı ve yolu, sadece İran İslam Cumhuriyeti ve halkının değil, tüm İslam ümmetinin yoludur.

Iraklı liderler, İmam Humeyni'nin (r.a) tarihinden ders çıkarmalıdır çünkü onun hareketi ve kıyamının hedefi vardı ve halk ve yetkililer tarafından destekleniyordu.

İmam Humeyni (r.a), tüm dünya Müslümanlarının duygularını ve onların içlerindeki diktatörlüğe karşı devrim ruhunu uyandırdı.

İmam Humeyni’nin (r.a) mukaddes ruhu, şu anda dünyadaki mazlumların ve mustazafların rehberi olan yüce lider İmam Hamanei'nin kahramanca, mert ve cesur duruşunda vücut bulmuştur.’



Yeni yorum ekle