Siyonist rejim direnişin kuşatması altındadır

Pt, 17/04/2023 - 09:18

Lübnan Hizbullah Merkez Konseyi üyesi, direniş ekseninin kabiliyetinin artmasına ve bölgedeki değişimlere değinerek, bu değişikliklerin Siyonist rejimin alanını daralttığını ve bu rejimin bugün direnişin kuşatması altında olduğunu söyledi.

Welayet News  - Lübnan Hizbullah Merkez Konseyi üyesi Şeyh Nebil Kavuk şunları söyledi: ‘Karşı taraf, Lübnan'ın kimliğini ve statüsünü değiştirmek için topyekûn bir çöküşe doğru koşuyor ve Hizbullah'ın bu aşamadaki ilk ve en önemli önceliği, Lübnan halkının acısını ve ıstırabını azaltacak hızlı çözümler sunmaktır.

Lübnan'daki kriz ve gerilimlere rağmen tek umut var, o da direniştir. Direniş denklemleri, Siyonist rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun tüm tehditlerini yok etti ve etkisiz hale getirdi. İsrail ordusu, Hizbullah ile karşı karşıya gelmekten korktuğunu itiraf ediyor ve İsrail kabinesi, Hizbullah'ı çatışma cephesinden uzaklaştırabilmeyi geçen haftaki en önemli başarısı olarak görüyor.

Bugün direniş, Siyonist rejime karşı yeni denklemler dayatıyor. Bu rejim ciddi sorunlarla ve meydan okumalarla karşı karşıyadır. İsrail'in tehditleri karşısında en hâkim olunamaz ve en sağlam ülke olmak Lübnan için gururdur ve Lübnan, İsrail'in saldırılarına karşı tarihinde hiç olmadığı kadar bölgedeki en güçlü halka olmuştur.

Direnişin iş birliği ile hem ülkemizin zenginliğine sahip çıkacağız hem de Lübnan'ı ekonomik ve mali krizlerden kurtarmak için gaz ve petrole yatırım yaparak Lübnan için tarihi bir fırsat yaratacağız.

Bugün İran, Suriye, Yemen ve Irak gibi Fars Körfezi ülkeleri ile yakın ilişki, direniş ekseninin bölgenin çehresini değiştiren yeni siyasi ve saha denklemlerine ulaşma başarısı anlamına gelmektedir.

Bölgedeki bu değişimler Siyonist rejimin alanını daraltmıştır. Bugün bu rejim, bir tedirginlik ve panik halindedir. Çünkü cephelerle ve füze silahlarıyla kuşatılmıştır ve İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı Hacı Kasım Süleymani’nin denklemiyle kuşatılmıştır. Şehit Kasım Süleymani, Yemen, Gazze, Lübnan, Suriye ve Irak'ta direnişi güçlendirmek için çok çalışmıştır.’

Şeyh Nebil Kavuk daha önce de şu açıklamalarda bulundu: ‘Hizbullah, Filistin'e, halkına ve direnişine destek vermede en ön saflarda yer almaktadır ve hiç şüphesiz sonuna kadar da bu şekilde devam edecek ve hiçbir tehdit kararlılığımızı zayıflatamayacak, irademizi kıramayacaktır.

Siyonist rejim, direniş güçlerinin lütfuyla uygulanan denklemlerdeki değişiklikler nedeniyle 1948'den bu yana en kötü günlerini yaşıyor. Bu rejim içeriden ve dışarıdan ateşle çevrilidir ve Hizbullah'ın yarattığı denklem nedeniyle İsrail düşmanı Lübnan'la savaşı düşünmeden önce bin kere hesap yapmaktadır.’

İbrani medyası da İsrail'in Hizbullah'a karşı caydırıcılığının kaybolduğunu ve İsrail'in topyekûn bir savaşa girmek istemediğini açıkladı. Arap ülkeleri de artık İsrail'i çok zayıf görüyor.



Yeni yorum ekle