Kahramanmaraş ve Hatay Dışındaki Tüm İllerde Arama ve Kurtarma Çalışmaları Sona Erdi

Pt, 20/02/2023 - 09:38

Kahramanmaraş dün 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle sarsıldı.

Welayet News  - Deprem Kahramanmaraş'ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da ağır hasara yol açtı. Türkiye'yi sarsan depremlerin ardından devam eden arama kurtarma çalışmaları birçok bölgede sona erdi.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, enkaz kaldırma, çadır ve konteyner kentlerin kurulumu ve altyapının hazırlanmasında bütün kurum ve kuruluşların el birliğiyle çalışmalarına devam ettiklerini ve Kahramanmaraş ve Hatay dışındaki illerde arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Sezer şu ifadelerde bulundu: ‘Bugün 40 bin 689 vatandaşımızı hayatını kaybetmiş olarak tespit etmiş durumdayız. Arama kurtarma çalışmalarının birçok yerde sona erdi ancak Hatay ve Kahramanmaraş'ta bazı noktalarda bu çalışmalar hala sürüyor.40'a yakın binada arama kurtarma çalışmalarımız büyük bir hassasiyetle, büyük bir dikkatle devam ediyor. Bir taraftan da iyileştirme adına da yoğun bir şekilde çalışmaları sürdürüyoruz.’

Tags: 


Yeni yorum ekle