Türkiye Kızılay Başkanı Kınık'tan İran Kızılay'ına teşekkür ziyareti

Çar, 15/02/2023 - 10:15

Türkiye Kızılay Başkanı, İranlı kurtarma ekiplerinin deprem bölgelerinde yaptığı yardım ve hizmetleri takdirle karşıladığını belirterek, “Türkiye'de depremzedelerin yardımına koşan İran’ın yaptıklarını asla unutmayacağız." Dedi.

Welayet News  - Türkiye Kızılay başkanı Kerem Kınık, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremin hemen ardından arama-kurtarma ve diğer insani yardımları sevk eden İran Kızılay’ını ziyaret etti.

Kınık, İran Kızılay’ı Başkanı Pir Hüseyin Kolivand ile yaptığı görüşmede, “depremzede bölgelerde ilk hazır bulunan ülkelerden biri olan İran Kızılayı'nın çok hızlı yardımını takdir ediyorum." Dedi.

Kınık İran ve Türkiye'nin Kızılay'ın en yakın ülkeleri arasında yer aldığına, komşu ve nüfus olarak İran ve Türkiye'nin de Kızılhaç ve Kızılay Hareketi üyesi olduğuna dikkat çekerek " İki ülke halkı ne zaman baskı altına girse, bir telefonla ve en kısa sürede birbirimize yardıma geliyoruz." Açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin bu zor gününde İran devletinin ve İran Kızılay’ının yardım ve desteğini asla unutulmayacağını belirten Kınır, "Hoy depremi ile uğraşırken Türkiye'nin depremzede halkına çok yardımda bulundunuz ve sizin gibi kardeşlerimiz olduğu için Allah'a şükrediyor ve İran halkı için dua ediyoruz." diye konuştu.

Bu görüşmede İran Kızılay Başkanı Pir Hüseyin Kolivand, Türkiye'de meydana gelen korkunç depremden ve çok sayıda Türk vatandaşının hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Her ne kadar Türkiye bunu yönetmekte iyi bir performans sergilemiş olsa da İran, ilk günden itibaren Türkiye halkına yardıma hazır olduğunu ilan etti. İran Cumhurbaşkanı ve halkı adına Türkiye halkına ve hükümetine taziyelerimi sunuyorum. Türkiye'nin ihtiyacı olduğu sürece biz bu ülkenin depremzedelerinin yanında olacağız." dedi.





Yeni yorum ekle