"İran milleti kendi devrimi ve toprak bütünlüğünden yana dimdik ayakta"

Per, 02/02/2023 - 15:43

İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, şafakta on gün kutlamalarının gelişi münasebetiyle yayınladığı bildiride, düşmanlarının tüm kötülüklerine rağmen İran milletinin devriminde, dininde ve toprak bütünlüğünde dimdik ayakta olduğunu duyurdu.

Welayet News  - İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı yayınladığı bildiride, yüzyılın en asil ve halkçı devrimi olan İran İslam İnkılabı’nın maddi ideolojilere meydan okuduğunu ve özellikle İslam dünyasında büyük gelişmelerin kaynağı olduğunu belirtti.

Bildirinin devamında şu ifadeler yer aldı: İmam Humeyni (ra) İslam'a sarılarak ve Batı'ya bağımlılığa, sömürge anlaşmalarına ve kapitülasyona karşı çıkarak İran'ın tarihi azametini yeniden canlandırdı ve İslam'ı İranlıların haysiyet ve bağımsızlığının anahtarı ve sırrı olarak gördü. Bu yıl İran halkı İslam İnkılabı’nın şafakta on gün kutlamalarını öyle bir dönemde karşılıyor ki, son birkaç ayda yaşananlar İslami İran, ABD, Siyonist rejim, bazı Avrupa ve bölge ülkelerinin, terörist grupların desteği-tüm istihbarat, medya ve operasyonel tesislerin istihdamı tarafından tasarlanan ve yönetilen topyekun hibrit bir savaşla karşı karşıya kaldı. Ancak İran milleti, düşmanların tüm kinlerine rağmen devrimden, dinlerinden ve toprak bütünlüğünden yana dimdik ayakta durdu.”



Yeni yorum ekle