Haşd Şabi: Siyasi Süreci Destekleyeceğiz

Sa, 30/08/2022 - 14:28

Irak Halk Seferberlik Teşkilatı Başkanı (Haşd Şabi), siyasi kategorilere girmeyeceklerini, ancak bu ülkenin siyasi sürecini ve barışçıl iktidar devrini koruyacaklarını kaydetti. Haşd Şabi lideri Falih el-Feyyad, Bağdat'taki Yeşil Bölge'de yaşanan olaylarla ilgili açıklamada bulundu.

Welayet News  - Falih el-Feyyad, taraflara sükûnet ve itidal çağrısında bulunarak, ülkedeki siyasi süreci desteklemeyi sürdüreceğini belirterek, "Irak halkına siyasi süreci destekleyeceğimize ve ilgili kurumlar aracılığıyla onu koruyacağımıza söz veriyoruz." dedi.

Feyyad, "Anayasaya, kanunlara ve sandığa başvurmalıyız. Tüm siyasi partilerin sorumlu davranmasını rica ediyorum." açıklamasını yaptı.

Falih el-Feyyad, Haşd Şabi'nin siyasi ittifakların dışında kalacağını kaydetti.

Irak’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, dün siyasetten tamamen çekildiğini duyurmuştu.

Sadr yanlıları ise, liderlerinin siyasetten çekilme kararı sonrası Yeşil Bölge'deki hükümet ve cumhurbaşkanlığı sarayını basmıştı.

Mukteda es-Sadr, Bağdat'ta olayların başlamasının ardından silahlı çatışmalar durana kadar açlık grevine başlama kararı aldığını duyurmuştu.

Birleşmiş Milletler Irak Misyon Temsilciliği’nden yapılan açıklamada da taraflara silahlı çatışma ve şiddetten uzak durmaları çağrısı yapılmıştı.



Yeni yorum ekle