Bahreyn Muhalefeti: Halk Seçimlere Katılmayarak Zulme Karşı Durmalı

Pt, 29/08/2022 - 08:54

Bahreyn el-Vefa el-İslami Hareketi, Bahreyn halkından Al-i Halife rejimini gayri meşru kılmak için sandık başına gitmemelerini istedi.

Welayet News  - Bahreyn'deki Al-i Halife rejimine muhalif gruplardan olan el-Vefa el-İslami Hareketi, bu ülkede yapılacak olan parlamento seçimlerini boykot etmenin Al-i Halife rejiminin zulüm ve zorbalığına direnmenin tek pratik seçeneği olduğunu vurguladı.

El-Vefa el-İslami Hareketi Pazar günü Telegram kanallarından bir açıklama yayınlayarak şu ifadelerde bulundu: ‘Geçtiğimiz yirmi yıldaki parlamento deneyimi, Bahreyn halkının en basit ve sade amaçlarını ve taleplerini bile karşılamadı. Bahreyn halkı, bu deneyimden siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal olarak tüm seviyelerde sadece bir gerilemeye şahit olmaktadır.

Cumhurbaşkanının tek taraflı iradesiyle düzenlenen zorunlu anayasa nedeniyle parlamento, yasama ve denetleme ilkelerinden yoksundur ve bu kurum aslında diktatörlük rejimini meşrulaştıran resmi bir meclistir. 

Seçimleri boykot etmek, 2002'den beri devam eden ve düzenli olarak tahakküm rejimini sabit kılmak için hareket eden siyasi sürecin açık bir reddidir.

Yaptırım, zorba rejimleri gayri meşru kılmanın önemli siyasi araçlarından biridir. Sandıklara gitmeyin. Çünkü bu sandıklar Bahreyn'i bilinmeyen bir geleceğe götürüyor ve mevcut gerçekliği sabit kılıyor.’

Bu bağlamda, Bahreyn inkılabının ruhani lideri Şeyh İsa Kasım da geçen ay 15 Temmuz'da yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: ‘Seçim sürecinin Bahreyn rejiminin gerici ve baskıcı planına göre, otoriter ve tek taraflı hedeflerin gerçekleştirilmesi doğrultusunda ve halkın çıkarlarına aykırı olarak uygulanması, sadece ülke için yeni bir gerileme, insanların acılarının daha da derinleşmesi, diktatörlük hükümetinin sağlamlaşması ve halkın karanlık günlerinin uzaması anlamına gelmektedir.’

Bahreyn inkılabının ruhani lideri ayrıca, halkın kaderini kendi iradesi dışında belirlemeyi ve onları ötekileştirmeyi amaçlayan bu acımasız seçim planı karşısında mümin ve inananlardan sessiz kalmamalarını istedi.’

Bahreyn el-Vefa el-İslami Hareketi tarafından yayınlanan bildirinin sonunda şu ifadelerde bulunuldu: ‘Dinin adaletine inanan ve vatanseverlik iddiasında bulunan herkesten halkın haklarını hiçe sayan bu sahte seçime karşı çıkması beklenmektedir ve eğer seçim onların isteklerine aykırı ilerliyorsa, bu konuyu onayladıkları ve köleliğe sürüklenmeye gizli ya da açık bir şekilde rıza gösterdikleri bahanesiyle onların iradeleri ihlal edilmesin diye bu olaydan beri ve uzak olduklarını ilan etmeleri gerekmektedir.’

 

Şeyh İsa Kasım, seçimlerin doğru ve adil bir şekilde yapılmasını vurgulayarak şunları söyledi: ‘Bu eylemin başarısızlıkla sonuçlanması halinde, yanlış ve hileli seçimlere karşı kamuoyunun muhalefeti dile getirilmelidir ve zalim seçimlere karşı sessiz kalıp memnun olduklarını gösterenler, kendilerine zulmetmişlerdir.

Bahreyn'de parlamento seçimlerinin önümüzdeki Ekim ayında yapılması planlanıyor. Ancak, 2011 yılı başlarında halk protestolarının başlamasından bu yana, bu ülkede işleri düzeltmek için umut verici hiçbir eylemde bulunulmadı ve devrimcilerin taleplerine hiçbir yanıt verilmedi. Al-i Halife rejimine muhalif olan partilerin çoğu bu seçimi boykot etmektedir.



Yeni yorum ekle